Révész Attila Szombathy Pálnak adott interjút a Reggeli Start vírusvideójában. Érdekes dolgokat tudhattunk meg, többek között ez, hogy a 14 csapatos NB I-et tartaná jó megoldásnak, két körben, 28 fordulóval, így is segítve a válogatott túlzsúfolt programjához egy kicsivel több időt. De volt szó a távozó román játékosokról is. Fű alatti akciójuk bizonyos szempontból jó is a klubnak – teszem hozzá…

Az NB1 létszáma örök vita tárgya, mióta az MLSZ drasztikus módszerekkel lecsökkentette a létszámot. Persze addig is ment a vita, de most már látszik, hogy a bajnokság ugyan szorosabb lett, de a várttal ellentétben nem a támadó-foci, hanem a „told be a buszt!” stratégiát követi a csapatok többsége. Az Újpest, a Kispest azok a komolyabb hagyományokkal rendelkező klubok, ahol ez különösen szembeötlő, mert történelmi hagyományaikon alapuló stílusuktól ez a fajta „játék” totálisan idegen! De a Fehérvár sem tudja kiheverni a Nikolic féle anti-foci ütötte sebeket.

Mert az, hogy a kisebb, történelmi hagyományokra nem építő csapatok hogyan is fociznak, sokakat egyébként sem érdekel, de ha meccsenként megkapnák azt az 5-6 gólt, akkor bizony elgondolkodnának, hogy mivégre is vannak az élvonalban! De nem ez történik, mert az első két-három csapat mögött mindenki már csak a kiesés elkerülésére játszik valamilyen menekülő-stratégián alapuló, eléggé beszari focit!

Szerencséra a fiatalabb generáció (pl. Bódog, vagy Feczkó) hoztak egy kis színt a mezőnybe, de az ilyen típusú edzők penetrációja még nem érte el azt a szintet, ami a bajnokság egészének felfogásán képes lenne változtatni. De – figyelem! – ha a 14 csapatos felállás csak egyetlen bajnokságra, ármenetileg lesz érvényes, akkor pont az ellenkező hatást fogják elérni, mint amit én szeretnék! Ugyanis, ha a végén 4 kiesővel kell számolni, még inkább letrottyolt gatyával futnak majd ki a csapatok a gyepre!

Értem én, hogy az elgondolás mögött fair play megfontolások állnak – nevezetesen az, hogy a másodosztályból több feljutó legyen -, de ez a felvetés egyben azt is sugallja, hogy Révész Attila arra számít, nem lesz befejezve a félbeszakadt bajnokság. Ha ugyanis lemennek a küzdelmek, nincs értelme a felvetésnek, hiszen a ma is érvényben lévő szabályok szerint két kieső, és két feljutó lesz – nincs miről beszélni!

Vagy… Révész Attila is pontosan úgy gondolja a dolgot, mint én (és még szerintem sokan mások), nevezetesen, hogy a 14-es létszámot meg is kellene tartani. Tudom, erre jön az okos MLSZ – aki egyébként ezer-milliószor bizonyította alkalmatlanságát! -, hogy ennyi csapatot nem bír el az ország gazdasági ereje, így a rendelkezésre álló erőforrásokat túlságosan szétforgácsoljuk, ami megint a színvonal csökkenéséhez, és kaotikus pénzügyi viszonyokhoz vezet.

De kérem! Milyen színvonal? És most nem kaotikus a helyzet? Ugyan már…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!