A kisebbik madridi csapat 27 fordulót követően csak 6. a La Ligában… Ez BL-selejtezőre sem lenne elég, de az UEFA – élve a meghívás lehetőségével – biztosította a klubot arról, hogy a következő sorozatban részt vehet. Elsőre furcsának hat a döntés, de az európai szövetség mindig is fenntartotta a jogot a meghívásra, és az indoklás is elég meggyőző.

Egyébként nem is nagyon lenne esélye elérni a csapatnak a még indulást jelentő negyedik helyet, még akkor sem, ha lejátszanák az elmaradt fordulókat. Mostanra már több klub is jelezte, hogy nem nagyon szeretnék a folytatást, mert talán több problémát okoz, mint amennyit megold – és persze plusz költséget is jelent…

atleti cikkbe 2

Azt nem tudom, hogy valami hasonló van emögött, mint Belgiumban, hol a szövetség azért (is) engedte el olyan könnyedén a bajnokság folytatását, mert már korábban megkapták a tévés díjakat, amit nem is kell visszafizetni, vagy más, sokkal inkább sportszakmai megfontolások, de most az Atléti minden esetre nyugodt lehet, a BL-szereplés minden bizonnyal jól hoz majd a konyhára.

Az indoklás pedig nem más, mint az, hogy a madridiak játéka fontos az UEFA-nak, hiszen az ugyan lehet, hogy most nincsenek éppen a top-on, de korábban – 2014-ben és 2016-ban – a korábbi bajnokot ütötte ki a BL-ből, az Anfield-en a Liverpool-t legyőzte. Ez így érthető, ahogy az is, miért éppen most közölték ezt.

atleti cikkbe

Így ugyanis már a jövő évi bevételek kalkulációja során figyelembe tudja venni a klub a BL-t is, ami nagyon ne mindegy még egy ilyen méretű egyesület számára sem! Kíváncsian várom, hogy miként élnek majd a lehetőséggel!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!