Neymarra… Ettől még egy csapatra való jó játékost biztosan meg tudnának venni, de most nagyon úgy tűnik, hogy a korábban belengetett csilliárdos összegek nem állnak rendelkezésre Katalóniában… Sok variáció volt már; 170 millió, 150 + Griezmann. A PSG meg szépen kivárta, hogy mi lesz! És az lett, hogy…

… a katalán rádió értesülései szerint már nincs is képben Neymar szerződtetése, hanem sokkal inkább Lautaro Martínez-re koncentrálnak. Na, azért őt sem ingyen adják, az Inter nem aprózza el, egyenesen 111 millió eurót kér! Azért ebből a pénzből is eléldegélne egy közepes méretű afrikai népcsoport pár évig! De mégiscsak a fele, mint amit Neymar-ért kellene adni.

És – tegyük hozzá – Neymar-ral kapcsolatban mindig is felmarült a hasznossága kérdése, mert bizony sok esetben nem úgy viselkedik, mint egy csapatjátékos. Martínez viszont nem ez a típus, miközben közel sem nevezhető ügyetlen focistának. Úgy tűnik, hogy a mostani helyzet, meg a vezetőségben kirobbant botrányok (ezek nyilván összefüggenek), most oda vezet, hogy racionálisan próbálják meg elkölteni azt a pénzt, ami most azért mégiscsak kevesebb, mint korábban.

Persze soha nem lehet biztosra menni, mert az INter játékosa nem is olyan biztos, hogy beilleszthető a Barca játékrendjéba. Emlékezhetünk; Ibra nem volt éppen terméketlen a katalánoknál, de mindig kilógott, és végül nem is termett számára olyan igazán babér Barcelona-ban. Ebből a szempontból Neymar-t már ismerik, és pontosan tudják, hogy excentrikussága ellenére beilleszthető.

Nem tudni, mi lesz a vége a dolognak, de még azt sem tartanám kizártnak, hogy a Barca azért szivárogtatott a rádiónak, hogy egy kicsit megmozgassa végre a párizsiakat. Jelezvén, hogy minden lehetséges ajánlat elhangzott, ha tényleg üzletet akarnak, most már nekik kell lépni – méghozzá valamilyen árengedmény formájában.

Megjegyzem, a magam részéről nem tartom üzletileg racionálisnak azt, hogy a klub-bevételek csökkennek, de közben egyes játékosok ára egyre csak emelkedik. Itt van egy jókora ellentmondás, de idővel a gazdasági törvényszerűségek minden bizonnyal érvényesülnek majd.

És mi lesz addig Neymar-ral? Ha nem lesz megállapodás, az senkinek nem jó… Különösen neki nem! Kár lenne érte, de nagyon!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!