Nocsak… Bár Lustenberger ma már a Young Boys Bern játékosa, 2019-ig, Dárdai keze alatt a Hertha játékosa volt. Most azt mondja, hogy aggódik a berlini csapat miatt – még akkor is, ha most Labbadia-t nevezték ki a vezető edzői pozícióra. Így a felimerés még mindig nincs meg a klubnál, de aki belülről ismeri a viszonyokat, hasonló gondolatokat fogalmazott meg, mint a külső szemlélő… Ez azért jelent valamit!

Ha most valaki azt mondja, hogy „persze, most a sértettség beszél Lustenbergerből, mert őt is Dárdaival együtt távolították el”, az erősen téved, mivel a játékos elmondta azt is, hogy a Berlinben töltött 14 év után családi döntés volt, hogy végre hazatérjen Svájcba. Bár a feleségét Berlinben ismerte meg, a család (immár két gyermekkel) Svájcban él 2017 óta, így az ingázás már túlzottan nagy terhet jelentett.

Nekem ugyan nem okozott nagy meglepetést, hogy ez a véleménye Dárdai Pál korábbi játékosának, de azért most talán már a klubnál is ideje lenne elgondolkodni pár dolgon. Mindjárt ott van Michael Preetz személye, akiről egyébként a svájci játékos pozitívan nyilatkozott, hiszen háromszor hosszabbított szerződést berlini szereplése idején, és állítása szerint Preetz nem egy nehéz ember, mindig jó megállapodást tudtak kötni.

lustenberger cikkbe

Ezzel együtt is azt mondja, hogy nem teljesen világos számára, milyen irányba tart a Hertha. És – mint mondja – utólag könnyű okosnak lenni, de a Dárdai után következő edzők egyike sem volt megfelelő. Nem is a képességeik miatt, hanem azért, mert nem illettek a klubhoz. Így – és ezt már én teszem hozzá – sejtésem beigazolódott; Berlinben egyfajta útkeresés van, de nagyon nem találják az irányt!

Klinsmann munkáját például úgy jellemezte, mint ami megtörte az addig követett stratégiát, és ez agyon rosszat tett a klubnak. Talán akkor az volt az elképzelés, hogy egy igazán nagy klubbot építenek, de ezt nem sikerült megugrani? – kérdezem. Minden bizonnyal erre gondol Lustenberger, mert hozzáteszi, hogy addig inkább a saját nevelésű fiatalokra építettek – kiegészítve néhány komolyabb tudású, korosabb játékossal.

Mindezek után kifejti, hogy nincs azzal különösebb problémája, ha Dárdai most az utánpótlásban dolgozik. És azon sem lepődnék meg, ha most az lenne a stratégia, hogy Pali kineveli most azokat, akiket majd négy-öt év múlva majd a felnőttek között vezet meccsről meccsre. Azt nem állítom, hogy a klub ezen a pályán halad, de azt igen, hogy Dárdai fejében lehetnek ilyen gondolatok. És bizony ebben van kakaó!

Lesz még Dárdai Pál a Hertha felnőtt csapatának vezető edzője!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!