A Nemzeti Sport online kiadásában egy hosszabb interjút adott az egy éve, tulajdonos-társával Bozó Zoltánnal a Kispestet Hemingway-től átvevő Mendelényi Dániel. A teljes cikk ITT olvasható. Én csak egy-két gondolatot szeretnék kiemelni, mert – bár klub-szimpátiám másfelé húz – egyre jobban tetszik, amit hallok mostanában Kispestről! Nézzük!

A tulajdonos az eltelt egy év rövid összefoglalójában megemlíti szégyenteljes craiova-i esetet, amikor komoly atrocitás érte a játékosokat és a bírót (na meg a szurkolókat!), az UEFA mégis elmarasztalta a Honvédot (a videón a pályán történt eset):

„Majd következett a craiovai „incidens” – igazságtalanul, a futballhoz cseppet sem méltó módon estünk ki a nemzetközi kupából. Ezt hatalmas csalódásként éltük meg, ugyanakkor hamar kedvező tapasztalatokra tettünk szert, mert azok után, ami velünk történt Romániában, hihetetlen módon zárt össze, illetőleg állt mellénk a magyar futballtársadalom. Felemelő volt.”

Igen, pontosan így volt, és a mai napig sem értem az esetet… Hogy a kékégbe történhetett meg ilyen? Egyszerűen nem hiszem el, hogy ebben ne lett volna valamilyen svindli! És a szurkolók – mint most éppen a járvány idején is bizonyítják! – igenis képesek félretenni az ellenségeskedést, és igenis van az a pont, ahogy összefognak, összezárnak, és egységet mutatva állnak ki a jó ügyek mellett! Nem tudom, hogy most mi a helyzet ezzel az üggyel, de az biztos, hogy a legvégső fórumig is el kell menni. Persze, lehet, hogy betörik az ember feje…

„A drukkerek megfelelő kiszolgálására egy másik fronton viszont nem lehet panasz: a kommunikáció professzionális. Megújult a honlap, beindult a telefonos applikáció, az M4-en fut a saját magazinműsorunk, az Aranyoroszlánok, soha ennyi minőségi tartalmat nem kaptak szurkolóink.”

A honlappal mi is foglalkoztunk, nem akarom ismételni magam, erről ITT írtunk. Minden esetre meg kell állapítani, hogy most tényleg azt látom, fontos a szurkoló a vezetésnek.

„A cél mégiscsak az, hogy idővel minél több saját nevelésű fiatal játsszon a felnőttcsapatban. Ezt elvárják a szurkolóink és én is, de ha már itt tartunk, azt is fontos kiemelni, hogy mi nem csupán a Honvédot, hanem a magyar futballt is építjük.”

Megint egy telitalálat! Fel kell végre ismerni, hogy kellenek a „loval heroe” típusú játékosok, olyanok, akik nem tanulják, hogy mit is jelent egy klub, és mit jelent ahhoz tartozni, hanem zsigereikben érzik, tudják minden egyes pillanatban! Ez nem „csak” a szurkolók elvárása, hanem sportszakmai fontossága is van! Nézzük meg például, hogy Litauszki Robi (aki újpesti, de a lényeget mutatja) milyen felfokozott érzelmi állapotban nyilatkozott akkor, amikor csapata újabb vereséget szenvedett! Nem azt mondta, hogy „profik vagyunk, kijavítjuk a hibákat…” (stb.), hanem beleállt abba, hogy igenis rémes, amit nyújt a társaság! Ez pedig nagyon nem mindegy! Nem mindegy, hogy mit és miért tesz a játékos, milyen motivációval lép a pályára!

És az sem mindegy, hogy miként is neveljük azokat a gyerekeket, akik a jövő generációját jelentjük, akiktől – kimondva, vagy kimondatlanul – azt várjuk, hogy végre induljunk el felfelé az évtizedek óta tartó lejtmenet után. Bizony, minden utánpótlás edző, minden más szakember is ebben a tudatban kell(ene), hogy dolgozzon. Nem tudhatjuk mindig pontosan, hogy ki lesz az a pát gyerek, akik végül kirángatják a szekeret a sárból, de arra viszont törekedni kell, hogy ha van ilyen, akkor az sikeres is lehessen, a mi legnagyobb örömünkre!

A kissé távlatos gondolatoktól most váltsunk nagyon is aktuális témára. A bajnokság folytatásáról így nyilatkozott Mendelényi Dániel:

„Az eredményeknek a pályán kellene eldőlniük, ez nem vitás, de… Nem zárható ki, ha ezt a már eltorzult idényt folytatjuk, az a következőre is kihat. S ha igen, egy torz idényből lesz kettő. Mindenki azt szeretné, hogy minél hamarabb visszatérjen az élet a normál kerékvágásba, de nem biztos, hogy érdemes kockáztatni.”

Egyre több irányból hallom azt, hogy talán el kellene engedni ezt a bajnokságot… Az érvet, ami itt megjelenik, eddig nem hallottam, komolyan megfontolandó! Ha ugyanis tényleg nagyon elhúzódik a befejezés, utána pedig még egy átigazolási időszak is elkezdődik – ami akár teljes egészében átfedésben lehet a következő bajnoksággal! -, így az újakat nincs lehetőség felkészülés alatt beépíteni… Hát, nem is tudom, de azt kell mondjam, hogy itt már tényleg egyre kisebb az esély még a legkisebb rossz választására is – ha a folytatásban gondolkodunk. Aztán persze én örülnék a legjobban, ha minél hamarabb el lehetne kezdeni, mert az azt jelentené, hogy a járvány nehezén túl vagyunk. Meg persze hiányoznak ám a meccsek…

És a végére két kívánság:

„A legfontosabb természetesen az, hogy mindannyian egészségesek legyünk. Ami pedig a futballt illeti, két kívánságom lenne: menjen a bajnokság és legyen olyan csapatunk, amely gőzerővel készül a nemzetközi kupaszereplésre.”

Nem is kell ehhez hozzátenni semmit, én pontosan ezt szeretném – és nem „csak” Kispesten, hanem szeretett klubomnál is, ahol erre most kisebb az esély… De ez a cikk nem rólam szól, így nincs feladatom, mint sok sikert kívánni a tervek megvalósításához!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!