Nem tudom, hogy hányszor kell pofára esni valakinek, mire rájön, hogy az egyáltalán nem kényelmes állapot, amikor leesik a fél arca… Ezzel együtt is van olyan, aki soha nem tanul, ellenben mintha egyre butább lenne – és ez az életkor előrehaladtával mintha még romlana is. Nasri a tipikus eset, de láttunk már ilyen, ugye?

Most az történt, hogy Vincent Kompany – aki miután felhagyott aktív pályafutásával – az Andelecht-nél játékos-edzőként vállalta, hogy az immár 32 éves Nasri számára biztosítja a visszatérés lehetőségét. Ez ebben a korban már nem olyan egyszerű dolog 18 hónapos kihagyás után. Merthogy a Machester City-vel kétszeres angol bajnok játékost bizony dopping-vétségen kapták; tiltott intravénás kezeléssel vétett a szabályok ellen!

A 41-szeres francia válogatott játékos ezek után most Dubai-ban múlatta az időt, klubjának nem számolt be arról, hogy áll az elvégzett munkával, így persze mi történhetett volna más, mint hogy kirúgják? Persze, most pont az az időszak van, amikor láb-lógatva meg lehet keresni azt a pénzt, amit eddig csak kemény munkával! Ja, nem…

Az persze igaz, hogy a belga bajnokságot lezárták, nem játszották le az alapszakasz minden meccsét és a rájátszás sem zajlott le, de ettől még élt a játékos szerződése, és kötelessége lett volna megtenni mindent, amit munkáltatója a kettőjük közti szerződés szerint elvárt tőle. De nem, mert Dubai-ban – ahol egyébként rongyrázáson kívül nem nagyon van más… - biztosan sokkal jobb volt, mint Brüsszel külvárosában…

Persze, értem én, hogy vonzza a dél, hiszen algériai származása okán biztosan komoly kötődése van a sivataghoz (persze, ha az luxus-szintű!), de megvan a magyarázat, hogy miért is nem lett ő sokkal nagyobb sztár – mondjuk olyan, mint amit úgy cirka 10-12 éve gondoltunk róla. 21 évesen lett az Arsenal játékosa, miután már akkor (!) négy éve a Marseille felnőtt csapatának tagja volt. Itt három, majd a City színeben öt év következett a PL-ben.

Itt egy látványos törés következett, mert előbb a Sevilla-hoz, majd az Antalyaspor-nak kölcsönözte ki klubja. A török egyesületnél töltött ideje alatt, 2018-ban aztán kiderült, hogy (kicsit gyorsabban szeretett volna visszakerülni egy top-bajnokságba, vagy már nem nagyon esett jól az edzés?), bizony tiltott teljesítményfokozó beavatkozást ejtett meg…   

Nos, aki megéli, hogy kétszeres PL-bajnokként előbb a La Liga középcsapatához, majd egy török csapathoz adják kölcsönbe, és belehibázik… már azt se nagyon értem. De hogy ebből nem tanul, az egész egyszerűen csak valamilyen gyenge elmeállapotra utalhat! Mert most ugye lejárt volna a szerződése, de hosszabbítottak volna vele, viszont ezt mintha nem akarta volna. Nincs ezzel semmi, van olyan, hogy az ember besokall, és sok-sok év után kiábrándul szerelméből, nincs ezzel semmi baj! Csak nem árt ezt tudatni a (volt) kedvessel…

De nem ő az egyedüli… Hány tehetség nem bontakozhatott ki, mert a pénz az talán túl sok is volt, a jellem meg kicsit kevesebb!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!