A Deutscher Fußball-Bund elnöke, Fritz Keller kifejtette: a foci nem igényel különleges bánásmódot, abban, hogy mikor folytathatják a küzdelmeket, egyeztetéseket folytatnak szakemberekkel, politikusokkal, magas rangú vezetőkkel. Ezek a gondolatok nem sokban különböznek a Sípos Jenő által elmondottaktól (ITT), ugyanakkor a DFB-főnöktől elhangzott egy kulcsmondat is; „A kényszerszünet alatt azon dolgozunk, hogyan javíthatjuk a szurkolók, egyesületek és klubok közötti kapcsolatot.”

Hoppá, micsoda különbség! És ez nem csak egy lózung, ebben biztosak lehetünk. Miért gondolom ezt? Mert valamiért „úgy alakult történelmileg”, hogy tőlünk nyugatra valamiért értéknek tekintik a szurkolót, és a vele való párbeszédet nem csak érzelmi kérdésként kezelik, hanem pontosan tudják, hogy bizony anyagilag is rá vannak utalva az itthon folyamatos kritikával illetett szurkolókra. Ja, itthon nem kell a pénz! Vagyis; nem kellett!

jenő

Most persze érezhető, hogy a klubok nyitnak, és ezt a törekvésüket csak támogatni lehet! A szövetség még nem tart itt, de ezt megszoktuk; kullognak az események után, mondván, hogy onnan azért teljesen más a helyzet, a szurkoló pedig nem látja, hogy mi van a színfalak mögött! De miért is nem? Mert nincs kommunikáció, hiszen, ha csak egyszer odakerülnénk a takarásba, vagy a zsinórpadlásra, ne adj Isten, a súgó-lyukba, bizony kiderülne a hazai foci bel canto csalogányairól, hogy csak randa kocsmai óbégatás az, amit emelkedett művészetként próbálnak már így is halláskárosodott fülünkbe beleszuszakolni…

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a labdarúgás nincs szurkolók nélkül. A beszélgetésekből és a szurkolói szervezetek visszajelzéseiből tudom, hogy mennyire fáj a rajongóknak, hogy nem tudják a stadionokban támogatni csapatukat. Ha most a vége előtt lezárnánk a bajnokságot, az lenne a következménye, hogy egyes rajongók soha többé nem tudnak szurkolni csapatuknak, mert ez könnyen megszűnhet. De nem hagyunk elveszni egy klubot sem!"

Fritz Keller ezt már arra vonatkozóan jegyezte meg, hogy a bajnokság folytatása minden mai ismeretünk szerint zártkapuk mögött zajlik majd. Igen, így van ez; egyrészt a piaci alapon működő vállalkozásokat csőd fenyegeti, ha nincs bevétel (ez is egy különbség…), másrészt van, ahol fontosnak tartanak lényegi kérdésekben világosan fogalmazni (ez lehet, hogy még nagyobb különbség!).

De itt még nincs vége! A DFB valamiért (talán azért, mert fontos???) nem csak a profikkal foglalkozik, hanem azokkal is, akik még, vagy más, vagy éppen soha nem voltak profik:

„Bármennyire különböznek is a professzionális és amatőr táborok érdekei első pillantásra, egységesen foglalkozunk ezzel a válsággal.”

Na ne már!!! Talán fontos, hogy Schönüngbreitlingsdorf-ban mi van a csapattal? És érdekli az is a szövetséget, hogy mi lesz a csapat vezérszurkerével (hauptschlachtenbummler!!!), Heinz-Harald Globeschrattbühler-rel? Érdekes… Mi következik mind ebből? Sokszor leírtam, már nekem unalmas, de Hofi ilyenkor mindig segít:

Akinek nem inge…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!