Az első sokk után most hirtelen jött a felismerés: a járvány minden rossz hatása mellett lehetőségeket is rejt magába! Tegnap Kubatov Gábor egy rövid riportban azt nyilatkozta, hogy a rossz helyzet ellenére is jó lehetőségek előtt áll a Fradi (olvasd ITT!), most pedig Sallói István is nagyon hasonlóan nyilatkozott. Mi áll ennek a hátterében? Mi változott meg hirtelen?

„Azt mondják, hogy nagyjából számíthatunk ugyanazokra a központi bevételekre, ami eddig volt. Ebben az esetben gazdaságilag piacvezetők lehetünk a régióban, ez pedig teljesen új távlatokat nyithat meg a kupacsapataink előtt.”

forrás: csakfoci.hu

A ZTE sportigazgatója tehát nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a központi bevételek mértéke nem változik, azaz a magyar klubok – a bevételek ezen során – ugyanolyan bevételekre számíthatnak, mint eddig. Azt nem tudom, hogy erről milyen tájékoztatást kaptak a klubok, de az, hogy ez a pozitív jövőkép hirtelen többeknél is felbukkan, bizony arra enged következtetni, hogy volt valamilyen megerősítés a pénzügyi kondíciók további alakulása témakörében.

Ami eddig inkább hátrány volt, most előnyként jelentkezhet; az állami támogatás „békeidőkben” torzítja a versenyt, ami pedig a sport egyik alappillére (a fair play meg egy másik…), de zűrös időkben bizony szükség van az állam támogatására. Mint hallhattuk, Norvégiában sok klub elengedte a dolgot, játékosaik lehet, hogy szétszélednek. Ettől fontosabb azonban, hogy a környező országokban sincs igazi állami segítség, és még Ausztriában is bedobhatja a törölközőt pár klub!

Igen ám, de ha eddig nem használtuk ki lehetőségeinket, akkor most hirtelen, miért várjuk ezt? Mert ez a nem várt helyzet olyat kínál, ami eddig nem volt?

„Én annak lennék a híve, ha lesöpörnénk mindent és újraindítanánk a magyar foci felépítését annak érdekében, hogy nemzetközi szinten versenyképesek tudjunk lenni, mert szerintem most csak toldozzuk a meglévő lehetőségeket.”

A már idézett cikkben ezt szintén Sallói István mondja ki, és sajnos egyet kell értsek a gondolattal. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy bizony a központi pénzeket jobban hasznosítva jobb eredmények érhetők el, hiszen, ha a környező országok labdarúgóinak jobb lehetőségeket tudunk kínálni, akkor immár nem csak a lepattanókat szerezhetjük meg, hanem esély van egy pár polccal magasabbról is válogatni!

De ez így önmagában csak pünkösdi királyság lenne, hiszen a gazdasági sokkot előbb-utóbb kiheverik szomszédaink is, utána pedig megint visszaállna a régi verkli: aki nem nagyon kell otthon és nyugaton sem, Magyarországra jön, mivel a régió egyetlen nettó játékos-importőre még nekik is jó pénzeket kínál….

Most tehát a lehetőség abban van – ha maradnak a központi pénzek a válság előtti szinten -, hogy időt nyerünk: lesz pár év, amikor tényleg össze kell szednünk magunkat, és végre tényleg fel kell nevelni azt a 10-20 fiatalt, aki akár nemzetközi szinten is kimagasló teljesítményre képes! Ellenkező esetben megint elherdálunk jó pár milliárdot…

Bármilyen furcsa tehát, de most, amikor mindenki időhiányra panaszkodik, mert túl régen állnak a bajnokságok, mi időt nyerhetünk. Hát tényleg használjuk ki a nem várt lehetőséget!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!