Hamarosan látható lesz a Semleges Térfél felületein (youtube, facebook, instagramhonlap) egy Bódog Tamással folytatott beszélgetés. A felvétel még nem készült el, de a csakfoci.hu cikke olyan információval szolgál, ami alapja lesz pár kérdésnek, hiszen kiderült; Bódog Tamás cseréi sikerülnek a legjobban az élvonal edzői közül! Véletlen, szerencse, vagy egészen más?

Egy interjúban id. Knézy Jenő a cserékről kérdezte Verebest, hiszen akkoriban a Mágust tartották amagyar cserekirálynak. Ő így nyilatkozott:

“Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem éreztem rá egy-kér dologra, akár cserében, akár taktikában, de itt teljesen a tudatosságnak kell dominálnia. Én szerencsés ember vagyok, mert öt év alatt cseréltem mondjuk százszor, akkor kilencvenszer jól jött be. És ez nem azért van, mert ráéreztem dolgokra, hanem inkább a tudatosság.”

Nos, Bódog Tamás nem egy magyar „termék”, ezt eddig is tudtuk, de erre nem volt különösebb bizonyíték, hiszen a diósgyőri szereplése – most nem részletezem, de nem feltétlenül miatta – elég kurtán-furcsán sikerült. Azaz nem sikerült… Akkor sokan azt mondták – és azóta is -, hogy nem értik mire ez a nagy „hájp” körülötte, hiszen tapasztalatlan edző, és a magyar viszonyokat sem ismeri eléggé.

Ez utóbbi lett a veszte talán Miskolcon, de ez már a múlt! Most azt látom, hogy a németesen alapos, minden részletében megtervezett foci, valamint játékosai alapos ismerete sikeressé teszi cseréit. Persze azért van itt sok, egyáltalán nem mellékes körülmény is! Hogy csak egyet említsek; az előre kigondolt stratégiában egy adott edző előre, vagy inkább hátra cserél? De az is nagy kérdés, hogy hányszor kell kényszerből (pl. sérülés) cserélni, és mennyi előre tervezett, vagy legalábbis a meccs közben átgondolt cserét tud végrehajtani az edző?

bódogtom cikk

Nekem mégis Verebes gondolatai járnak a fejemben. Kíváncsi leszek, hogy mondjuk a századik csere után milyen adatokat látunk. És persze arra is kíváncsi lennék, hogy mondjuk egy gólt nem szerző, de pályára lépő (védő) milyen InStat adatokat produkál Bódog Tamás cseréi közül. Mert – ha feltételezésem helyes – ebben is hasonló eredményt kell látnunk. Feltételezés? Ehhez csak annyit fűznék hozzá; nem lepett meg, hogy Nebojsa Vignjevic nem szerepel az élbolyban…

Most ezt nem tudom ellenőrizni, de ez is egy jó kérdés lesz a beszélgetéshez!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!