A karanténban otthon elhűlve nézem az MLSZ küldöttgyűlést és az az érzésem egy párhuzamos univerzumból látom ami a monitoron történik. Nagyszerű volt látni ahogy kedvenc,  streamhez használt szoftverünkből még egy kis tutoriált is kaphattunk Vági Mártontól, aki a tagságot avatta be a technika 21.századi csodájába és ,hogy a szábmit gombbal mit lehet elérni.

Véleménycikk következik amivel nem biztos, hogy egyetért a teljes Semleges Térfél tagság. Tehát nézem a Magyar Lbadarúgás meghatározó vezetőit ahogy szavaznak és nem értem amit látok. Pár hete készítettünk egy videót és írtunk pár cikkett arról, hogy kezünkbe került az MLSz fejlesztési terve, amiben összefoglalták az elmúlt 10 év problémáit. Ebből az anyagból semmit nem láttam itt felszínre kerülni mintha egész egyszerűen nem is léteznének ezek.

Csak emlékeztetőnek egy kis diagramm a fejlődésről. A Magyar Válogatott besorolása az elmúlt 10 évben.

mlsz cikk

 

A sikeresnek mondott év után klubjaink koefficiense eléri már a 2009 es évit de a 2004 est még nem Siker...hurrá 350Milliárd után

mész cikk02

 

A továbbiakban is foglakozunk ezzel a küldöttgyűléssel mert Csányi Sándor elnök szerint jó az irány. Nos ennek ellentmond az a telefon amit az egyik résztvevőtől kaptunk a gyűlés után aki megkért írjunk majd cikket az MLSz alapszabályvátoztatásairól ahol szép lassan kivették a szakmai irányítást a megyei szervezetek kezéből és központosították azokat a szakma teljes figyelmen kívül hagyásával. Természetesen ezeket megtesszük és azért mert mi talán jobban aggódunk a Magyar Labdarúgásért mint azok a benne munkálkodók, akik Multinacionális pénzintézetet csináltak a Magyar Labdarúgás gyarapodásáért és képviseletéért alapított szervezetből.

Természetesen a változást is látjuk a fejlesztéseket, de ne hazudjunk legalább önmagunknak. Ha nincs az országnak egy futballért élő haló miniszterelnöke aki minden politikai kockázatot felváll a labarúgásért, vajon akkor ez a küldöttgyűlés és szervezet mondhatná e magát sikeresnek? Siker e az, hogy a labdarúgóink ugyanazon a színvonalon játszanak csak kíváló pályákon adják elő ugyanazt? Hogy nem tudnak az akadémiák EGY nemzetközi szintű játékos évente kinevelni, aki versenyképes a piacon. Klubcsapataink sikerét  jórészt jó pénzen hozott légiósok hozták össze, külföldi edzőkkel. Ne legyünk vakok és ne legyenek ott  az MLSz ben sem. Az infrasrtuktúrális fejlődés a beáramlott állami pénznek köszönhető de a szellemi tőke továbbra is hiányzik, amivel a Magyar Labdarúgás szakmailag is előre lépne. Ez e kettő nem vagy- vagy hanem és kapcsolatot követel. Folytatjuk...

Ezt a véleményt ismét nem a kákán is csomót keresés hanem a Labdarúgás szeretete szülte.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!