A tegnapi MLSZ közgyűlés után , ahol végül is csak kibújt a szög a zsákból, hogy későn ismerték fel az edzői társadalomnál  a szellemi tőke hiányát, és ahol Csányi elnök felelőtlen gazdálkodásra is célozgatott. Ott tovább folyik az infrastruktúrális pénzosztás. Félreértés ne essék nem sajnáljuk a Honvédtól a stadiont, de volna most már tényleg egy fontossági sorrend amit be kéne tartani.

“A Budapest Honvéd focicsapatnak hamarosan elkészül az új otthona, a beruházásra most több mint egymilliárd forint többlettámogatást adott a kormány. A Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében már korábban nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak minősítették a Budapest Honvéd focicsapat épülő új stadionját, a Bozsik Stadiont. Az építésről még 2014-ben döntött a kormány, majd 2018-ban egy kormányhatározat keretében biztosítottak rá 9 milliárd 350 forintot.

A most megjelent Magyar Közlönyben egy ezt módosító határozatban azonban úgy döntenek, ezt az összeget 10 milliárd 520 millióra emelik, tehát több mint egymilliárd pluszt ad a stadionra a kormány az idei költségvetésből erre.

A stadionnal kapcsolatban az Átlátszó írta meg nemrég, hogy a kispesti stadion az induló 5 milliárdos árról a végére akár 17 milliárdra is drágulhat. A focicsapattól nemrég vált meg korábbi tulajdonosa, George F. Hemingway üzletember.

Arról már korábban írtunk, hogy 450 milliót ad a kormány egy lőtér, egy uszoda, egy kajak-kenu telep és egy sportcsarnok fejlesztési tervezésére, ugyanis a kabinet rábólintott a Budapesti Honvéd Sportegyesület 2020–2023. évekre vonatkozó sportcélú létesítményfejlesztési programjára.“

forrás: hvg.hu és a ckozep.hu

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!