Vagy mi más? Nem tudom hova tenni a volt szövetségi kapitányt, mert az tény, hogy a 2016-os Európa Bajnokságon az ő vezetésével jól szerepelt a Nemzeti Válogatott, és azt sem lehet elvitetni, hogy a Cercle Brugge-t megmentette a kieséstől – miután lezárták a félbeszakadt bajnokságot, és a részeredmény alapján végeredményt hirdettek. Most akkor mit gondoljak?

Nem is tudom… Most úgy tűnik, hogy Storck egy jó beugró, de amit csapataitól láttam a pályán, abból egész egyszerűen nem tudom visszafejteni, hogy mit is gondolhat a labdarúgásról… Talán ő még az a régi típusú német edző, aki nem globálisan gondolkodik a fociról, hanem csak az egyes részletekre koncentrál, mert azt gondolja, hogy ha minden egyes részlet rendben van, az kiadja magát a focit?

Azt hiszem valahol itt lehet a megfejtés. A válogatottbeli szerepvállalás után egy évet pihent, és csak 2018 szeptemberében szerződött a belga Mouscron csapatához, amit végül megmentett a kieséstől. Akkor Frank Defays-tól vette át a csapatot, aki 19 meccsen mindössze 15 pontot hozott össze a klubnál töltött fél éve alatt. Stock viszont a következő majdnem egy év alatt lejátszott 36 meccsén már 51-et, így bent tartotta a klubot az élvonalban.

2019 június végén azonban mégis távozott – azóta a Mouscron 15 meccsen 23 pontot szerzett -, és egy újabb beugrással, 2019 október közepétől a Cercle Brugge-t irányította (nem keverendő a Club Brugge csapatával!). Amikor átvette a csapatot, az 10 meccsen mindössze 1 győzelemmel, és 9 vereséggel állt, míg az irányítása alatti 19 meccsen 6 győzelmet és 2 döntetlent is sikerült elérni a 11 vereség mellett. Ez elég volt ahhoz, hogy az érkezéséig tökutolsó csapat az idő előtti lezárásra bennmaradó helyen álljon.

Most azt olvasom a hírekben, hogy nem hosszabbítja meg szerződését, pedig a klub felajánlotta neki ezt a lehetőséget. A miértről egy elég furcsa nyilatkozatot olvastam nemzetisport.hu-nak két héttel ezelőtt adott nyilatkozatában (akkor még nem döntött), amit egész egyszerűen nem tudok úgy kezelni, mint valós okot! Arról van ugyanis szó, hogy a Cercle Brugge és a Monaco azonos kézben lévő két csapat… És akkor itt a nyilatkozat:

„Egyelőre minden nyitott. Sok múlik a tulajdonosokon, akiknek két klub párhuzamos működtetését kell megoldaniuk ezekben a nehéz időkben is. Az európai szabályok értelmében csak egyik szerepelhet a nemzetközi kupaporondon: a Monaco. Kicsit hasonlatos a helyzet a Leipzig és a Salzburg néhány évvel ezelőtti kapcsolatához. Szóval pontosan tisztában kell lennem a vezetők terveivel, azzal, hogy milyen szerepet szánnak nekem, és hogy az egyezik-e az én elképzeléseimmel.”

A helyzet egyáltalán nem hasonlít a Leipzig és a Salzbburg helyzetéhez, ugyanis ebben az esetben nem arról van szó, hogy mindkét csapat esélyesként pályázik az európai kupaporondon való részvételre, hanem arról, hogy az egyik éppen csak bent maradt, míg a másik – amennyiben Franciaországban végül a pályán dől el a bajnokság – egy huszáros hajrával még talán esélyes lehet egy Európa Liga részvételre. A Monaco hátránya 9 pont az EL-induló (selejtezős?) helyen lévő Lille-el, és 10 a harmadik helyezett Rennes-el szemben, a bajnokságból pedig 10 fordulót kellene pótolnia a csapatnak.

Az UEFA - ha mindkét csapat kvalifikálná magát az európai kupákba – kizárólag a Monaco-t engedné elindulni, ez eddig világos. Az viszont nem, hogy ez miért okoz gondot Storck-nak! Talán ennyire biztos benne, hogy a belga csapat irányítása mellett az elsők között végezne? Dehogyis! Ki gondolja ezt komolyan? Amellett, hogy bent tartotta a csapatot, a meccsenként felmutatott 1,05 pontos teljesítmény nem éppen ezt mutatja! Sokkal inkább arról van szó, hogy nem látja biztosnak a bennmaradást!

Valószínűnek tartom, hogy ezért nem tudom, hogy mit gondol a fociról… Miközben határozott kiállású edző, aki magabiztosságot sugároz, időről időre bizony komolyan meghajlítja az igazság egyenesét!

Kimondom akkor a címben szereplő pontok helyére mit gondolok; Bernd Storck szerintem nem elhivatott, hanem egyszerűen csak megélhetési edző!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!