„Blöff: megtévesztés; egyes szerencsejátékokban az a megengedett taktika, amikor a játékos - bár lapkombinációja nem különösebben értékes - licitálásával el akarja ijeszteni ellenfeleit a további versengéstől, és így elnyerni az addig beadott téteket.” Az idézet a kartya-jatek.hu oldalról származik, tehát hiteles. Szemben az UEFA-val… Mi az aktuális bemondás? Az UEFA-koefficiens szerinti rangsor alapján jelöljék ki a BL-ben és EL-ben induló klubcsapatok körét. Cink! Miért?

Az UEFA végre talált egy eszközt arra, ami eredményeken alapul, ugyanakkor kellően igazságtalan ahhoz, hogy az egyes tagszövetségek érezzék a törődést… Ezt azért teszi, mert ami a belgáknál történt, az esetleg ragadós lehet; ha el tudják intézni valahogy a tévés díjak megfizetését (nálunk például csak szándék kérdése kb.), és nem játsszák le az elmaradt meccseket, akkor most ezzel a döntéssel, illetve annak szabályrendszerével igencsak falhoz lehet állítani a szövetségeket – és persze a fair play-t…

De ez utóbbi egy kicsit sem zavarja az UEFA-t, mert most neki csak az a lényeg, hogy lemenjenek a meccsek, mert azon mind lesz bevétel, csörög a kassza, a többi meg nem is annyira fontos. Ezzel a lépéssel beigazolódni látszik az állítás, miszerint a focira épülő szövetségi rendszer nem más, mint egy saját maga jólétével foglalkozó bürokratikus szervezet. Márpedig a bürokrácia sajátja az önmagáért való lét, és semmi más! Ha megnézzük, hogy itthon milyen helyeztet teremtenek ezzel, az csak egy példa, de bőven benne van, hogy máshol is ilyen, vagy akár még cifrább a szitu!

blöff cikkbe 1

forrás: UEFA

Most úgy áll a dolog, hogy egy befejezetlen bajnokság után a Fehérvár indulna a BL-ben (miközben masszívan második a tabellán), a Fradi mellett (aki magasan az első) a Honvéd (hatodik) indulna az EL-ben, illetve - ha a kupa sem fut le - mellettük még a Loki (nyolcadik) is az Európa Liga selejtezőkön indulna el a nemzetközi kupákban. Egy visszalépés esetén (lehet ilyet?), pedig egyenesen az az Újpest indulhatna ugyanitt, aki mindössze egyetlen pontra van a kieséstől… Vagy, ha az Újpest sem szeretne elindulni, jöhet a két NB2-es csapat!

Mondom, ez csak egy darab ország egyetlen bajnoksága, de ha megnézzük például az angol bajnokságot, akkor bizony nagyon hasonlókat látunk:

blöff cikkbe 2

forrás: UEFA

Nézzük csak meg, hogy is áll a tabella:

blöff cikkbe 3

forrás: focimagazin.hu

Itt is van ám némi ellentmondás, akárhogy is nézem! Nem csak a Liverpool lenne megszivatva, hanem azok is, akik most ott vannak az elején, mint a Chelsea, vagy a Leicester, de a koefficiensek alapján már nincsenek benne abba az ötös fogatba, aki nemzetközi kupában indulhat… Ez pedig hasonlatos ahhoz – persze nem kis nagyságrendi eltéréssel -, mint ahogy nálunk a Mezőkövesd, vagy a Felcsút nem indulna (ez utóbbi akkor, ha a kupát sem játsszák le, negyedikként).

Az gondolom, hogy rajtunk kívül senkit nem érdekel, hogy Magyarországról ki és hol indul el, de az már bizony nem kicsit sérti a klubok anyagi érdekeit (nem mellesleg, az UEFA anyagi érdekei sértetlenük hagyása mellett!!!), hogy ki indul EL-ben, vagy BL-ben, vagy ki indulhat el egyáltalán az európai kupaporondon! Vagy - és ez egy igen jó kérdés! - az UEFA támogatja a fair play leple mögé rejtőző visszalépések hátterében feketén mozgó pénzek felpörgetését?

Szóval, köszönjük Ceferin, szép próbálkozás volt, de előbb-utóbb az ilyen ötletek miatt kivet a foci magából! Most szerintem vannak jó páran, akik a korrupt Michel Platini-t sírják vissza!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!