Mint tudjuk, a frissen megválasztott MLSZ elnök egyik első nyilatkozatából, a hazai bajnokságot június 13-ig kell elindítani ahhoz, hogy ne kelljen lezárni a félbeszakadt bajnokságot a részeredmények alapján. Ez most – úgy tűnik – elég óvatos megközelítés, legalábbis, ha a német, vagy olasz szövetség terveit vesszük alapul. Mik ezek a tervek?

Nálunk még nincs konkrét menetrendi terv, de talán most az MLSZ azt várja, hogy milyen tapasztalatok jönnek azokból az országokból, ahol hamarabb kezdenek – mert talán nagyobb az időnyomás, és több pénz is múlik azon, hogy miként is zárják a bajnokságot. Sokat ekézzük a hazai szövetséget, de szerintem ezúttal ez a jó megközelítés. Ami jó, azt pedig el kell ismerni!

Nézzük tehát! Németországban a DFL azt vette terveb, hogy május 9-től mehet a folytatás, ami igencsak merész elképzelés, mert addig mindössze két hét áll rendelkezésére a csapatoknak és játékosoknak, hogy megfelelően felkészüljenek. A dátumot Christian Seifert közölte, és nem csak úgy bemondott egy időpontot, hanem – mivel egyeztetnek vezetőkkel, politikusokkal is –  Marcus Söder bajor miniszterelnök is így nyilatkozott.

Persze ez a dátum inkább csak a legkorábbi lehetséges kezdést jelenti, ha nem lesznek meg a szükséges feltételek – melyeket szakemberek folyamatosan vizsgálat alatt tartanak -, akkor elképzelhető az is, hogy elmarad a folytatás. Az a nagy dilemma, hogy a befejezés nélküli lezárás veszteségeit már most elég pontosan tudják, de a folytatás kockázatait, illetve az abban rejlő potenciális veszteségeket ma még nem tudják felmérni.

Ezzel együtt is a Bundesliga lehet az, amely a legkorábban indul, és biztosan sok tapasztalatot gyűjtenek majd, mire az olasz terv szerint május 27-én elindulhat a Serie A. Ez azt jelentené, hogy augusztus 2-ig befejeznék a küzdelmeket, és a feltételt az adja meg ehhez, hogy a hírek szerint a kormány május 4-én lazít a kijárási feltételeken, így elkezdődhetnek a csoportos edzések. Az a három pedig, ami ilyen módon rendelkezésére áll a csapatoknak, elegendő lehet a folytatásra való felkészüléshez.

Feltételezve azt, hogy a tervek többé-kevésbé megvalósulnak, a hazai folytatásra már akár többhetes adatgyűjtés, tapasztalat után kerülhet sor, így pedig az elérhető legnagyobb biztonságban mehetnek le az elmaradt meccsek. De ebben még mindig nagyon sok bizonytalanság van, még mindig sok tényező együttállása kell ahhoz, hogy a tervek valóra váljanak.

Az, hogy nekem – meg természetesen minden fociszeretőnek – hiányoznak a meccsek, természetes, de nem hiszem, hogy most a döntés alapjaként a kiéhezett szurkolók elvonási tüneteit tennék az első helyre…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!