Az M1-en nyilatkozó Marco Rossi szerint szeptemberben játszhat először tétmeccsen a válogatott, ugyanakkor azt nem tudta megmondani, hogy ki lesz az ellenfél. Az a furcsa helyzet adódott ugyanis, hogy vagy Európa-bajnoki pótselejtezőre kerül sor, vagy a Nemzetek Ligája új sorozatának kezdő mérkőzésére… Van ám zűrzavar, nem is kicsi!

Azt már biztosan lehet tudni, hogy a következő Nemzetek Ligája sorozatban milyen beosztásban játszanak a csapatok, hiszen a Nemzetek Ligája B osztályának 3. csoportjába kerültünk a március eleji sorsolással. Az ellenfelek: Törökország, Szerbia, Oroszország. Ez így elég esélytelen történetet vetít előre, de soha nem lehet tudni, előre azért mégse írnám le magunkat.

De mikor lesznek a meccsek? Az eredeti tervek szerint a 2020-2021-es Nemzetek Ligája első csoportkörét szeptember 3.-5., míg a másodikat szeptember 6.-8. között rendezik. Tételezzük fel, hogy a nemzeti bajnokságok a tervek szerint lezajlanak – az az meccsekkel fejezik be az idényt -, még akkor is necces a dolog, mert augusztus végén lesznek az európai kupák utolsó meccsei. Addig nyilván nem lehet Liga-meccseket rendezni, és azt is erősen kétlem, hogy a pótselejtezőkre sort kerítenének.

Az világos persze, hogy nagy valószínűséggel nem lesz a pótselejtezőben és a BL/EL-ben egyszerre érintett játékos a bolgároknál és nálunk se, És még talán Izland és Románia sem érintett ilyen módon, de – normál időkben legalábbis – nem szokás így keresztbe szervezni. Ha már itt tartunk; Rossi elmondta, hogy most Bulgáriáról, Izlandról, Romániáról, illetve Szerbiáról, Oroszországról és Törökországról egyszerre gyűjtik az adatokat, információkat, mert egész egyszerűen nem tudható, hogy ki lesz az ellenfél…

Azt talán már korábban is sokan elmondták, hogy egyáltalán nincsenek meggyőzve a Nemzetek Ligája hasznosságáról, valamint arról sem, hogy egyáltalán az egyéként is zsúfolt naptár miatt szükség van-e még egy ilyen sorozatra. A 2020-2021-es küzdelmek ráadásul az átszervezések következtében összességében már nem 132 meccset jelentenek, hanem egyenesen 162-t! Közben az EB-t is be kell szuszakolni valahogy, valamint a nemzeti bajnokságok kezdése is kitolódik (eleve sűrűbb lesz az ősz), és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy közben kellene valahol helyet találni egy igazolási periódusnak is.

A magam részéről eddig sem tartottam egy jó gyakorlatnak azt, hogy az igazolási időszak, és a bajnokságok kezdete összeér, és a küzdelmek kezdete után még akár jelentős változások is lehetnek a csapatok kereteiben. Gondoljunk bele; a csapatok felkészülnek egy adott kerettel, majd pedig ez megváltozik, a játékosok egy része nem a pályán van, hanem a szerződése foglalkoztatja, és persze, ha vannak érkezők, őket menet közben kell beilleszteni…

A top-bajnokságokban ez inkább télen jelentkező probléma, mert nem nagyon lehet szünetet tartani ebben az időszakban, míg a keleti és északi régióban ez a nyári igazolási időszakban okoz komolyabb problémát. Most ez mindenhol és egyszerre jelentkező történet lesz, hiszen nehezen tudnám elképzelni, hogy augusztus közepétől maximum két hétig legyen nyitva az igazolási ablak. Magyarul; az erősen idény eleji forma a minimális szünet ellenére is befigyel, ez szinte teljesen biztos!

De vissza a válogatotthoz! Szerintem a jó sorrend az lenne, ha le tudnánk játszani előbb a selejtezőket - ahol persze jó lenne kiharcolni az EB-részvételt! -, mert ha ez előbbi teljesülne, akkor talán nagyobb eséllyel küzdenénk meg a papíron nálunk erősebb új Nemzetek Ligája ellenfelekkel. És – de ezt talán le se kellene írnom… - ha nagyon nem sikerül a produkció, a C osztályban nagyobb esély lesz a következőkben győzelmekkel jelentkezni válogatott szinten.

Erre nem is gondolok, és továbbra is;

HAJRÁ MAGYAROK!!!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!