A holland kormány kedden közölte: szeptember 1-ig meghosszabbította a nagyszabású, tömegeket vonzó nyilvános rendezvényekre, köztük a sportesemények megrendezésére vonatkozó tilalmat is. Így viszont nem rendeznek meccseket – nem tudom zártkapuk mellett erre lett volna esetleg lehetőség, vagy sem… -, tehát lezárták a bajnokságot, és nem hirdettek bajnokot, ahogy kiesők sem lesznek. Igen ám, de ki indul a kupákban? Na itt lesz a baj…

Most ugyanis a holland szövetség meg is jelölte azt, hogy mely csapatok indulhatnak a nemzetközi kupákban, itt pedig a feélbeszakadt bajnokság sorrendje alapján hozta meg döntését. Ennek értelmében a Bajnokok Ligájában a tabella első helyezettje, az Ajax Amsterdam, valamint a második AZ Alkmaar, míg az Európa-ligában a Feyenoord (3.), a PSV Eindhoven (4.) és a Willem II (5.) képviselheti a hollandokat.

holland cikkbe 2

Azt nem tudom, hogy mit szólnak ehhez a klubok, de nyilván nincs érdek-sérelem nélkül egyik megoldás sem, ezt már tapasztalhattuk. Akárhogy is sakkozunk, valaki mindig vesztes lesz, Hollandiában például a másodosztály élcsapatai már biztosan ide sorolhatók, miután arról nincs szó, hogy ők viszont felkerülhetnek…

De a nagyobb probléma talán mégsem ez, hanem inkább ott van, hogy az UEFA teljesen másképp képzeli el az európai kupákban való indulásról szóló döntést, ugyanis ők a klub-koefficienseket fogják alapul venni, ahogy arról ITT írtunk. Ezek szerint a sorrend a következő:

hollan cikkbe 1

A Willem és az Utrecht problémás, a többi szereplő viszont – kizárólag a szerencsés véletlennek köszönhetően – csodálatos módon egybeesik. Persze az nem kizárt, hogy ezt egy huszárvágással megoldja a Willem – átengedve az indulás jogát a bajnokságban éppen mögötte végző Utrecht-nek, de ezért teljes joggal elvárhat némi pénzbeli kárpótlást.

Az igazán nagy baj pedig ez lenne! Az, hogy végső soron az indulási jog sport-eredmény helyett adás-vétel eredménye lenne! Mondom mindezt úgy, hogy a lemondó klub részéről egyébként jogos elvárás lenne valamilyen kárpótlás… Erre korábbi cikkünkben is felhívtuk a figyelmet, de úgy tűnik, hogy sejtésünk most akár a valóságban is beigazolódhat!

Nem lenne jó…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!