Korábban rengeteget olvashattunk arról, hogy Neymar csúcs-összegért mehet vissza a Barca-hoz, de például Kane-ért is egy egész vagyont kérnek, ahogy – szintén a Barca – egy cserügylet kapcsán még mindig 100 millió euróra értékelte Griezmann-t. Ahogy sejtettük, ezek inkább csak puhatolózások, porhintések voltak, mert most, amikor konkrét tervek és ajánlatok körvonalazódnak, bizony látszik, hogy ma már… nincs az a pénz! Nézzük!

„A nemzetközi futballban ezen a nyáron nem úgy fognak menni a dolgok az átigazolási piacon, ahogy megszoktuk, beleértve a Manchester Unitedet is. Ahogy mindig, most is a klub sikerességét tartjuk szem előtt, de látnunk kell a járvány teljes iparágra gyakorolt hatását, mielőtt arról beszélhetünk, hogy minden visszatér a normál kerékvágásba.”

Ezeket a gondolatokat Ed Woodward, a MU ügyvezető alelnöke mondta a klub szurkolói fórumán. Igen, a helyzet úgy áll, hogy még a United-nél is kisebb pénzzel kell számolni, mint a korábbi években! Most úgy áll a dolog, hogy az olaj-piac is a feje tetejére állt, mert míg 2020. januárjában majd’ 70 dollár volt egy hordó Bret típusú olaj, addig szerdára lokális minimumot fogott éppen csak 16 dollár felett. Márpedig olyan 50-55 dollár alatt Szaúd-Arábia államháztartása bizony hiányba fordul!

piac kép cikkbe

forrás: investing.com

És ha már itt tartunk; pontosan ilyen problémákkal szembesülnek a PSG-nél is, ahol szintén az olaj-milliárdok pumpálják a költségvetést, ahogy sok-sok más, top-ligában szereplő klubnál is. Most nagyon nehéz olyan gazdasági ágazatot találni, ami ebben a helyzetben is nyerő, de az informatika bizony ilyen. Az igaz, hogy Barca-támogató Rakuten ilyen, de a Viber nevű alkalmazásról széles körben ismert cég csak főszponzor, nem tulajdonos.

A nagyobb klubok – és Európa úgy általában is! – lemaradtak a tech-cégekről. Talán csak az SAP sokat ekézett tulajdonosa, Dietmar Hopp Hoffenheim-je jut szembe első blikkre, mint olyan csapat, ami most nem kell, hogy különösebben izguljon a jövője miatt. Persze biztosan mások is ezen a pályán vannak, de a top-csapatoknál nem jellemző a it-cégek tulajdonosi szerepvállalása.

Azt most még nem tudjuk, hogy az olaj ára hogy alakul, ahogy azt sem, mi lesz az IT-ipar jelenlegi nagy felfutásának eredménye, de az már most látszik, hogy Európában mintha nem lenne ütésálló a tulajdonosi háttér.

Meg kellene fontolni, hogy stratégiai szempontok szerint kik a megfelelő támogatók és tulajdonosok. Érdemes lenne erre (is) odafigyelni a jövőben!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!