Bár ez itt most nem egy könyvajánló, én mégis javaslom a cikk címével megegyező könyv elolvasását. Robert Merle Goncourt-díjas francia író 1974-ben megjelent művének sajnálatos aktualitást ad a járványhelyzet, de most mégsem erről az egyébként nagyon izgalmas irodalmi alkotásról lesz sz, hanem a Barca védett státuszú labdarúgóiról! Mit jelent ez a védettség?

Az FC Barcelona legalább húszmillió eurót veszít, ha nézők nélkül rendezik meg a szezonból még hátralevő hazai mérkőzéseit. Ha egyáltalán megrendezik… Ezért bizony – na meg az állítólagos visszaélések miatt is üres kassza okán – a katalánok kiárusításba kezdenek. Egyes hírforrások szerint Neymar megszerzéséről már lemondtak, de ha egy igazán ütőképes csapatot akarnak, akkor bizony igazolniuk kell.

Mert – gondoljunk az utóbbi évek igazolásaira! – mostanság nem sikerül olyan játékost megszerezniük, aki igazán meghatározóvá vált volna Messiék mellett. Ennek sok oka van, és az egyik éppen az a Messi lehet, akit óvnak, féltenek, mint legnagyobb kincsüket. Elég nehéz lehet viszont olyan helyzetben jól teljesíteni, amikor nem tudják a játékosok, hogy mikor és hova fognak kerülni, mert klubjuk „garázsvásárt” tart.

Így a kulcsjátékosokat védettnek minősítették. De ezzel nem oldották meg a problémát, ellenben jelezték, hogy nagy a baj, ugyanis mindössze három ilyen játékos van: Leo Messi, Andre ter Stegen és Frenkie de Jong! Figyelem, nincs itt sem Suárez, sem pedig Jordi Alba, ahogy Griezmann sem! Pedig utóbbival kapcsolatban megjelentek olyan hírek, hogy csereügyletekbe vonva akár meg is válnának tőle, majd ezt gyorsan cáfolta a klub. Van tehát nem kis kapkodás…

Persze azért nehezen tudom elképzelni, hogy Piqué, vagy éppen Busquets eligazol (bár utóbbi kora okán lehet, hogy nem is olyan sokára levezetni elmegy talán egy másik csapathoz), de – ezek szerint – még ők sem lehetnek biztosak benne, hogy nem érkezik egy visszautasíthatatlan ajánlat, amire most a klub bizony rá is bólintana.

Most – mi sem jellemzőbb a kesze-kusza állapotokra – Setién kijelentette, hogy Arthur, a 23 éves brazil középső középpályás nem eladó, pedig az Inter és néhány angol klub is erős érdeklődést mutat iránta. Az eleddig Barca-mezben 67 meccsen pályára lépő játékos 4 gólt és 6 gólpasszt jegyez, ami nem túl attraktív, de lehet, hogy kvázi védetté nyilvánítása éppen Busquets pótlása okán történik meg edzője részéről.

Egy kicsit közelebb játszva kapujához átveheti a szűrő szerepét? Talán ez a terv, ha ez így lesz, és beválik, akkor erre a rendkívül fontos szerepkörre máris megvan egy hossztávú megoldás. Igen ám, de ki fog gólt lőni? Mindig csak Messi? És ki az, aki tényleg ütőképes lehet a jobboldali védő szerepében? És ki fog irányítani?

Sok kérdés van, és az irány nincs meg. A Barca vonata mintha kisiklott volna…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!