Február végén tettük közzé azt a felhívást, amit most ismét közreadunk. Ennek oka nem más, mint hogy a Székely Nemzeti Tanács által indított európai polgári kezdeményezés aláírására rendelkezésre álló idő igencsak fogy, és sajnos ma még mindig csak a szükséges aláírások mintegy harmada van meg. Tudjuk, hogy most a járvány „mindent visz”, de ez csak átmeneti állapot ahhoz a 100 évhez képest, ami mögöttünk van… Ezért ismételten kérjük, hogy írjátok alá a kezdeményezést, osszátok meg, szóljatok barátoknak, ismerősöknek! Az alábbiakban a február végi cikkünket és videót láthatjátok.
 
 
2020 a nemzeti összetartozás éve. 100 éve már, hogy Európa a magyarság ügyét képtelen kezelni. Most egy olyan kezdeményezésre szeretnénk felhívni a figyelmet, ami az uniós jog eszközeivel, demokratikus eszközökkel kíván elérni jelentős változásokat!
 
A Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezést indított a nemzeti régiók védelméről. A kezdeményezés elindításáért a Székely Nemzeti Tanács hat évig pereskedett az Európai Bíróságon, annak sikere mindenki érdeke, ezért a beterjesztők aláírásra buzdítanak mindenkit a nemzetiregiok.eu oldalon.

 

 

A Székely Nemzeti Tanács már megalakulásakor leszögezett két fontos dolgot:

  1. Egyetlen célja Székelyföld autonómiájának a kivívása.
  2. E cél megvalósításáért kizárólag a jog és a demokrácia eszközeivel fog élni.
A kezdeményezés célja - a fentiekkel összehangban -, hogy az Unió kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól.
 
A magyar OrszággyűlésHatározatban biztosította támogatásáról a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezését a nemzeti régiók védelméről. Az országgyűlési határozatot 158 igen szavazattal, egyhangúlag fogadta el a parlament. Most, amikor talán minden eddiginél nagyobb erők feszülnek egymásnak, és a politika szereplői szinte semmiben nem találnak közös megoldásokat, az Országgyűlés pártállásra való tekintet nélküli határozata a napi belpolitikai kérdések fölé emeli az Ügyet!
 
A fentieket azért tartottuk fontosnak megjelentetni saját felületeinken, mert futball-szurkolók közösségében is bizonyára sokan vannak, akik nem követik a mapi politikai eseményeket, de egy ilyen széles támogatottsággal rendelkező kezdeményezés mögé biztosan beállnának.
 
Támogasd a magyarság ügyét, támogasd székely testvéreinket!
 
Részletes leírás arról, hogy mit tartalmaz a beadvány:
 
Közvetlenül itt lehet leadni a támogatói szavazatot:
Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!