A sok-sok találgatás után egy újabb. A PL-ből felvetődött már az Arsenel, a Chelsea, de olasz érdeklődők is vanna, méghozzá nem kisebb csapatok, mint a Juve és a Milan. Én most nem megyek bele annak találgatásába, hogy ki lesz a befutó, de arról határozott véleményem van a tekintetben, hogy melyik bajnokság lenne inkább megfelelő. Nézzük!

A Premiere League bizony lehet, hogy túl nagy ugrás lenne, de – miután Dominik menedzsere és jelenlegi klubja is láthatóan igyekeznek körültekintően eljárni ügyében – ettől még nem biztos, hogy ne tudna megfelelni az elvárásoknak. Ezt nálam a sokkal komolyan szakmai tapasztalatokkal rendelkezők majd eldöntik, de én mégis inkább az olasz bajnokságot tartom jobb választásnak.

Miről van szó! A PL nem csak iramát és erőszakosságát tekintve nehezebb falat, hanem sűrűbb is a naptár, így – amennyiben nem csak peremember lenne, de az ugye nem is lehet cél! -, akkor a PL-ben és két hazai kupasorozatban, valamint a nemzetközi kupasorozatok valamelyikében is pályára kellene lépnie. Ez így összességében elég veszélyes combo, de mint írtam, nem lehetetlen vállalkozás.

Ezen túl azonban a Szoboszlai-féle játékstílus talán kevésbé tudna érvényesülni, mert neki sok esetben azért tér kell, és finom cselei, bokamozdulatai miatt komoly sérülésveszéllyel is számolnia kell. Különösen addig, amíg a bíróknál nem harcol ki egyfajta tekintélyt, ami azért valami védelmet még ma is jelent. Nem ám arról van szó, hogy durvának gondolom az angol focit, hanem azt gondolom, a tempó olyan szintű, ahol bizony egy-egy ütemtévesztés komoly következményeket vonhat maga után…

Azt persze nem állítom, hogy az olasz fociban nincs tempó, és azt sem, hogy nem láttam már olasz pályán elég kemény belemenéseket, de azt igen, hogy még talán jobb lenne, ha az igazán komoly, nemzetközi szintű elismerést a Serie A-ban szerezné meg. Miért? Azért, mert az angol bajnoksághoz mérten az összes felsorolt tényezőt tekintve talán kevésbé lenne nagy a fizikai és mentális nyomás. Azt gondolom ugyanis, hogy ez egy megfelelő nagyságú lépés lenne.

Persze Olaszország ellen szól, hogy elég komoly játékostemető tud lenni, sok tehetség kallódott már el, mert a klubok játékoshalmozó módszerei miatti sok kölcsönadás nem mindig éppen az ideális helyre veti a labdarúgókat… Ez egy nagy ellenérv, de Dominik vételára talán már eléri azt a szintet, ami arra ösztönzi majdani klubját, hogy komolyan felfuttassa saját keretein belül! És persze ott van a földrajzi távolság kérdése is, mert bár manapság mintha nem lennének távolságok, azért Észak-Olaszország és Anglia nagyon más téma.

Angliában most éppen Nagy Ádám az, akinek tulajdonképpen a mostani szünet jól jön, mert végre rendes rehabilitáció után tud majd hasznos tagja lenni csapatának, de az nem véletlen ám, hogy az ő sérülése is éppen Angliában jött ki végül! OK, a másodosztály lehet, hogy favágó – szokták mondani -, de szerintem nem sokkal jobb a helyzet a PL-ben sem. Annak idején Gera Zoli sem úszta meg sérülések nélkül…

És ha már azon lamentálok, hogy melyik ország, akkor én az országon belül is megnevezném azt a klubot, ahol a leginkább el tudom képzelni Szoboszlait. Ez pedig nem más, mint a Milan, ami most új lendülettel, fiatalokra építkezve a megújulás útjára lépett! Ez nem azt jelenti, hogy szerintem a Milan lesz a befutó, hanem azt, hogy véleményem szerint ez lenne Dominik számára az ideális hely.

Aztán persze a jövőben eldől minden. Addig is hajrá Dominik!!!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!