Dárdai Pál 2012-től – miután 286 Bundesliga meccsel, és 107 megnyert mérkőzéssel klub-rekorder lett – az U17-es csapat edzőjeként tevékenykedett. A Hertha-nál aktív játékosként 14 év után ez nem volt meglepő, az viszont már annál inkább, hogy 2015 februárjában rábízták az első csapat irányítását! A következő négy és fél évben irányításával szép sikereket ért el a klub, még úgy is, hogy közben egy fél évet át a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is ténykedett. De a teljes kötődés nem „csak” ennyi, ma már két fia is az első keret tagja!

Palkó és Marci most újra egy kerethez tartoznak. Igen, újra hiszen február elején már egyszerre voltak pályán, amikor a Hertha BSC második csapatával az észak-keleti regionális ligában, amikor 2:0-s győzelmet arattak a Meuselwitz ellen! Nem véletlen ám, hogy mindkét gyerek ott van az első csapatban, hiszen Palkó korábban a német utánpótlás válogatottakban szerepelt, és az U20-ben a csapatkapitányi karszalagot is megkapta, ahogy öccse is az U17-eseknél!

Palkó esete érdekes, mert ugyan már három éve a felnőtt keret tagja, de eddig mindössze kilenc meccsen 135 prcnyi játék jutott a most is még csak 21 éves fiúnak. Ennek persze több oka is van, de biztosan közrejátszik a Klinsmann-éra idiótizmusa, hiszen Klinsmann éppen fia kapcsán akasztotta össze a bajszát Dáldai Pállal, mert a magyar edző a korábbi német válogatott játékos fiát - aki kapusként Dárdai keretének tagja volt – Klinsmann szerint nem szerepeltette megfelelően. Innentől kezdve nehéz is lett volna bekerülni a német edzősége alatt a kezdőbe…

De szerencsére Klinsmann talán gyorsabban távozott, mint érkezett – nem kis zűrt hagyva maga után, Dárdai Pál pedig visszatért az utánpótlásba. Palkónak, akire elsősorban jobbszélsőként számíthat klubja, eddig nem sikerült a nagy áttörés, de még bőven van esélye arra, hogy apja nyomdokaiban lépve, akár több száz Bundesliga meccsen szolgálja majd csapatát pályafutása alatt.

Öccsének pedig talán még jobb kilátásai vannak! Ő tényleg oszlopos tagja a német korosztályos válogatottaknak, az U17-esek közt immár 14 alkalommal lépett pályára. Bal lábas, és belső védőként játszik, ő a csapatkapitány, és azt írták, hogy belső védőként nem csak a védekező feladatokat oldja meg remekül, hanem kiválóan segíti a támadás-építést is! Ma pedig – amikor az egész csapat támad, és az egész csapat védekezik elve elég erősen érvényesül – ez mindenképpen jó ómen!

Arról mér korábban szó volt, hogy Marco Rossi szeretné Palkót a magyar válogatottban látni, de erről apja csak annyit nyilatkozott, hogy ő a gyermekeire bízza, melyik válogatottat választják – ha erre majd sor kerül. Pontosan tudjuk, hogy pro- és kontra vannak érvek a válogatott mellett, és ellene is, de számunkra biztosan nem lenne rossz, ha a német újhullámba belenövő srácok végül a Nemzeti Tizenegy tagjaként lépnének pályára a jövőben!

De addig még van egy igen komoly feladat mindkettőjük számára. Be kell kerülniük a Hertha első csapatába, ott stabil helyet kell kiharcolni! Szurkolok nekik, mert a jelek szerint a Dárdai-klán egy olyan, különlegesen sikeres család a futballban, ami bizony párját ritkítja. Ne feledjük, a 2017-ben elhunyt id. Dárdai Pál a PMSC csapatában 286 alkalommal lépett pályára, majd pedig több csapat mellett is edzőként tevékenykedve sok tehetség útját egyengette!

dárdaiklán cikkbe

Id. Dárdai Pál

Sok sikert srácok, kövessétek édesapátok, és nagyapátok példáját!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!