A San Francisco központú, Kanadában, az USA-ban, illetve az Egyesült Királyságban is irodákkal rendelkező, mérvadónak tekintett The Athletic szakportál szakértője, Raphael Honigstein Budesliga álomcsapatába helyet kapott Gulácsi Péter! Nézzük, mi alapján döntött!

Az egyik legnevesebb német szakíró véleménye bizony nem egy amatőr hagymázas elképzelése, hanem igenis komoly elismerést jelent! Mert bizony a legjobb tizenegy így fest:

Gulácsi - Tapsoba, Upamecano, Hummels - Hakimi, Thiago, Havertz, Davies - Sancho, Lewandowski, Werner

Azért ebben a névsorban helyet kapni… Hát nem mindennapi! És most nézzük az indoklást, mert bizony az pontosan leírja, hogy miért éppen a magyar válogatott kapusára esett a választás. Íme:

„Az egyik legnevesebb német fociszakíró, Raphael Honigstein a cikkben kiemeli, hogy a magyar válogatott kapus 73 százalékát hárítja a kapura tartó lövéseknek, amely ugyanolyan mutató, mint a Bayern München kapuját védő, Manuel Neueré, illetve a Borussia Mönchengladbach játékosáé, Yann Sommeré, ám 3,6 góllal kevesebb gólt kapott, mint a statisztikák alapján várható volt.”

forrás: origo.hu

év gula

Tudom, most sokan azt mondják majd, hogy egy olyan védelem mögött, ami most összejött Lipcsében, könnyű dolga van, és a válogatottban biztos nem nyújt ilyen jó teljesítményt. Lehet… mert bizony szükség van a védelemre, de ne felejtsük el, hogy mit írt nem is olyan régen a FoourFourTwo Gulácsiról! Íme:

„… nem csak jól véd, hanem jól szervezi meg csapata védelmét, kifejezetten kommunikatív játékos.”

Bizony, abban (is) komoly szerepe van, hogy a védelem mit teljesít előtte, mivel az a fajta kapus, aki – miután jobban átlátja a mezőny, mint az abban helyezkedő mezőnyjátékosok, hangos szóval, jelekkel irányítja azok mozgását – persze nyilván az edzői utasításoknak megfelelően. Ehhez persze az kell, hogy napi szinten kapcsolatban legyen azokkal, akiket irányít. És erre bizony sok lehetősége nincs a válogatottnál…

A klubfoci és a válogatott már régen elválnak egymástól, és nekem az a véleményem, hogy a válogatottak mára egyértelműen alkalmi társulásokként működnek, amin csak az segít, ha van egy adott országban valamilyen határozott szakmai vonal. Erre azért van komoly szükség, mert ebben az esetben szinte bárhonnan érkezik a játékos, nagyjából azonosan gondolkodik a futballról, és nem kell hosszas összetartásokon csiszolgatni a válogatott játékát.

De vissza Gulácsi Péterhez! Nagy öröm a magyar szurkolók számára, hogy van olyan játékosunk, aki nemzetközi szinten is elismeréseket kap. Igen, am agyar kapus világmárka, és remélem, hogy ha egyszer felismerik, hogy más posztokra is kellenek a speciális poszttechnikai képzések, talán mezőnyjátékosaink is lesznek olyanok, akik világmárkaként jelennek meg a labdarúgás nemzetközi porondján!

Addig is;

HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ GULA!!!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!