Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 236,5 millió eurót bocsátott 55 tagszövetsége rendelkezésére, hogy ezzel enyhítse a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségeket. A szervezet hétfői közlése szerint minden tag 4,3 millió (1,5 milliárd forint - a szerk.) eurót kap egy célzott fejlesztési területekre elkülönített alapból, de úgy döntött, hozzájárul, hogy szövetségek "saját prioritásaik szerint használják fel a világjárvány hatásai miatt". (MTI)

Szintén a hírügynökségtől tudjuk, hogy az UEFA korábban előrehozta a válogatott játékosokat foglalkoztató kluboknak szánt 70 millió euró kifizetését is. Végre olyan intézkedések, amelyek érdemben segítenek! Nem biztos, hogy mindenkin, nem biztos, hogy ez elég (önmagában biztosan nem elég!), de azért azt kell mondjuk, hogy végre a korbács mellett a kenyér is előkerült.

Az ördög a részletekben rejlik, így jó lenne tudni, hogy milyen feltételei vannak a felhasználásnak, és azt is, hogy milyen célokhoz rendelhető a keret. Az addig tiszta sor, hogy az MLSZ-nél landol, de nyilván nem lehet ős a címzettje a pénznek, hiszen a pénzügyi nehézségek elsősorban a klubokat sújtják. Természetesen, ha lesz információ a pénz felhasználásának szabályairól, beszámolunk róla, már amennyiben ez nyilvános lesz, és nem süllyed el az információ a Kánai úton egy íróasztal fiókjában…

Nekem van egy olyan lövésem, hogy egy gyors (!!!) audittal át kellene világítani a klubokat, és a pénzt azokra allokálni, akiknél a legnagyobb a baj. Igen, most nem lehet elitista módon gondolkodni, kifejezetten a kiegyenlítő megközelítést találom alkalmasnak. Persze ez nem egyszerű kérdés, mert bizony összetett a probléma. Az addig rendben, hogy egy klub anyagi helyzete felmérhető, de az már kevésbé, hogy a tulajdonosok anyagi lehetőségeikhez mérten vajon mindent megtettek, és egy nehéz szitu így is előállt, vagy sem…

Sajnos ezek a problémák folyamatosan terhelik a magyar focit, hiszen ennyire zárt, és a nyilvánosságot nem beengedő közeg nem nagyon van másik Magyarországon. És hát… nem akarok én senkinek a zsebében turkálni, de most nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ne ésszel költsünk! Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ne kelljen senkinek „bezárni a boltot”!

Csak egy példát hozok; ha egy klub csődöl, vajon korrekt eredmény születik a bajnokságban, azokon a meccseken, amiket immár a becsődölt klub nélkül játszanak le? Ugye nem! De van még ezer meg egy ilyen körülmény, ami bizony megfontolásra méltó. Én most azt remélem, hogy a szövetség megérti a helyzetet, és felelős, szakmai szempontok szerint is indokolható döntést hoz majd.

Az UEFA-nak pedig köszönjük, hogy a félrebeszélés helyett tett végre valami effektívet is!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!