Édouard Philippe francia miniszterelnök befejezettnek nyilvánította a professzionális sportligák 2019/20-as idényét. A kormányfő keddi beszédében említette meg, hogy – többek között – nem lehet folytatni a labdarúgószezont sem… Márpedig, ha a kormány álláspontja végleges, akkor itt a történet vége. De nem, mert vannak következmények!

Erre Lőw Zsolt az M1-nek nyilatkozva kifejtette, hogy befejezés híján csapata, a PSG három címtől, éremtől esik el, és azt is elmondta, hogy a klubok éppen arról egyeztettek, mikor lehet folytatni a bajnokságot, hiszen az tudható, hogy két hét múlva már lazítanak a kijárási korlátozásokon. Persze, ahogy most jött ez a bejelentés a kormány részéről, úgy ez a dátum sem tűnik olyan kőbevésettnek…

Az érmek sorsa talán nem is annyira érdekes, hiszen a PSG utcahosszal kiemelkedik a mezőnyből, nem kétséges, hogy i ma a legjobb franca csapat. Ugyanakkor van egy másik, ennél sokkal nagyobb probléma is! A PSG-nek lesz ugyanis egy oda-visszavágója a Bayern-nel! A BL negyeddöntő csapat tehát úgy léphet pályára, hogy a bajorok meccsritmusból jönnek, míg ők – ahogy Lőw fogalmazott – a semmiből!

És persze ha bajnokit nem rendezhetnek, akkor nemzetközi kupameccset sem, tehát a hazai, az is idegenbeli lesz, hiszen Franciaországban így biztosan nem kerülhet sor a mérkőzésre. Ebben a helyzetben mi értelme van egyáltalán azzal foglalkozni, hogy mikor lesznek a BL és EL meccsek??? Hol marad az egyenlő esély? Hol marad a fair play? És egyáltalán; milyen mérkőzések lesznek ezek???

Európában most három ország bajnokságát zárták le idő előtt; Hollandia, Belgium, Franciaország. Nem kell hozzá nagy zseninek lenni, hogy a Lőw Zsolt által említett problémák a többiek esetében is jelentkeznek, és – mint az a hollandok esetében láttuk – nem érdekli már az sem a nemzeti szövetségeket, hogy az UEFA a koefficiensek alapján akarja nevezni a következő kupaszezonra a csapatokat, hiszen a csonka bajnokság jelen állása szerint jelölték meg az indulókat…

Van egy olyan érzésem, hogy ha még egy top-bajnokság beadja a kulcsot a folytatást tekintve, akkor bizony nem kell már többet - Európa egészét tekintve sem! – a folytatással foglalkozni! Jöhet a transzfer időszak, és majd valamikor jöhet a 2020/21-es bajnokság, illetve kupasorozatok nyitánya. Megjegyzem – ha az EB-pótselejetezők sem játszhatók le -, akkor ott egy UEFA rangsor, vagy az Elő pontszám dönthet az induló személyéről…

De miért gondolom, hogy felejtő lesz lassan a folytatás? Mert ha tényleg egyenszilárd alapokon akarják folytatni, nem lehet megengedni azt, hogy az egyes országokban ilyen különbségek legyenek! Nem lesz reális, nem lesz értékelhet, és élvezhető sem az a meccs, ahol két olyan csapat találkozik, mint például a Bayern és a PSG!

Mivel azonban a befejezetlen bajnokság csődökkel fog járni… az UEFA-nak most nem az lenne a feladata, hogy nyomást gyakoroljon az egyes országokra, hanem az, hogy segítsen végre! Ez folyamatban van azzal, hogy pénzeket juttat a tag-szövetségekhez, de ettől talán többet is lehetne tenni!

Ma már úgy látszik, hogy a lezárás lesz a legkisebb rossz… Persze nem lehet tudni, hogy a francia álláspont végleges, vagy sem. De ez most egy erős jelzés volt!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!