Miközben lehet, hogy a franciáknál vége a dalnak, a spanyol miniszterelnök tervei szerint május 4.-én enyhítenek a korlátozásokon, így a bajnokság is mehet tovább! Ez érdekes fejlemény, mert talán Spanyolországban még rosszabb a helyzet, mint a franciáknál, mégis totálisan ellentétes döntések születnek… Hogy lehet ez? Milyen döntések lesznek nálunk? Körbejártuk.

A spanyol terv az bizony csak terv, még most sem tennék fel nagy tétet arra, hogy tartható lesz… De hátha! Ki tudja, talán ez a jó megoldás. Nem tudom, de azért nekem érdekes, hogy az egyes tagországok (ebben a kérdésben is) mennyire nem egységesek. Pedig – ha az említett két országot nézzük – nem nagyon látni érdemi különbséget…:

hátha

forrás: worldmeters.info

Hozzá kell tennem, hogy a helyzet példa nélküli, a mi és a döntési helyzetben lévő politikusok és szakembereknek sincs tapasztalatuk arra vonatkozóan, hogyan is kellene megfelelően kezelni egy ilyen szituációt. De azt semmiképpen sem tartom jó iránynak, ha olyan témákban, mint a versenysport pénzügyi alapon döntenének az újra-indulásról.

Mert az világos, hogy a gazdaság egésze nem állhat le tartósan, hiszen előbb-utóbb az csődökkel, munkanélküliséggel gazdasági összeomláshoz vezet, ezért van az a pont, ahol már nincs mérlegelési lehetőség, a kockázatok ellenére is újra be kell indítani a termelést, az üzleteket, azaz a gazdasági vérkeringést. Mindezt annak tudatában, hogy ez a járvány újbóli felerősödését is magával hozhatja…

Azok a városi legendák, melyek a hazai korlátozások feloldásáról/lazításáról szólnak, indokként éppen azt hozzák fel, hogy Magyarország gazdasági ereje nem nagyon bír el már több időt ebben a tetsz-halotti állapotban, így egész egyszerűen bezárul a kör, nincs lehetőség már többé a szigorú előírások következtében leállított termelés szüneteltetésére. De – mondom még egyszer! – ez csak spekuláció, nincs ilyen hivatalos állásfoglalás, így csak elvi szinten érdemes foglalkozni a kérdéssel.

Ha az időpont nem is, az érvelés bizony elég valósnak tűnik, de nekem az az érzésem, hogy ebben a helyzetben nem a versenysport az, ami elsődleges prioritású, hiszen az nem egy olyan ágazat, amit létszükségleti jellegénél fogva mindenképpen működtetni kell! Hát ezért nem gondolom, hogy a fociban a pénz alapján kellene dönteni…

Fájó ezt leírni is, de bizony a foci egy olyan úri huncutságnak tűnik  ebben a helyzetben, amit nem biztos, hogy megengedhet majd mindenki magának, aki eddig bizony a léte részének tekintette!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!