Edzésben állt a Paks csapata is, ennek apropóján pedig megszólalt a Fradi korábbi kedvence, aki a norvégot úgy vágta földhöz, hogy az „pofára esett, mint a zsíroskenyér” (nézd meg ITT!). Igen, Dani nem az az ijedős fajta és nem bonyolítja túl a dolgokat! Nem, itt most nem az jön, hogy „buta focista”, meg hasonlók, hanem éppen arra szeretnék rávilágítani, hogy egyszerű logikával bizony ennek az egésznek tényleg nincs sok értelme…

A csatárt a Magyar Nemzet kereste meg, aki kérdésükre válaszolva a következőket mondta:

„Szerintem le kellene fújni ezt a bajnokságot, hogy a következő aztán rendben elkezdődhessen.”

Igen, én is egyre inkább ezt tartom a legkisebb rossznak, mert bizony a nyilatkozat többi részével is egyet kell, hogy értsek:

„Harminchárom éves vagyok, sportolok, rám valószínűleg nincs veszéllyel a koronavírus. Ha azt mondják, hogy játszani kell, akkor játszom. De nekem is vannak szüleim, gyerekeim, akiket féltek. S azt sem zárhatjuk ki, hogy a vírus a csapatoknál is megjelenik. Amelyik játékos elkapja, azzal mi lesz? Karanténba zárják? Sőt akár öt játékost, netán az egész csapatot? Hogy lesz itt esélyegyenlőség?”

Bizony, nagyon igaz, hogy játékosok most többet veszíthetnek, mint nyernek, így pedig nem is mondhatna mást, mint a lezárást, mint megoldást a problémára. De még abban sem vagyok biztos, hogy a klubok másként gondolnák, hiszen az egy dolog, hogy jön a tévés pénz, meg a szerencsejáték-kifizetés, az érem másik oldalán meg ott van sok más olyan tényező, ami a kiadásaikat növeli, miközben a tulajdonosok elsődlegesen az alap-biznisszel vannak elfoglalva, érthető módon annak túlélése mindennél fontosabb számukra.

„Jobb, mint egyedül futni, de ez messze van az igazi futballtól. Egy-két hétig most így edzünk, aztán három hét alatt kell formába lendülni. Hát ez nem fog menni. Télen négy hetet hagyunk ki, futni olyankor is kell a pihenő alatt, most tartunk hét hétnél. Nem végezhetünk párharcokat, nem ütközhetünk, tehát éppen a speciális mozgásokat nem végezhetjük, a futballhoz szükséges izmok elgyengülnek. Attól tartok, nagyon nagy árat fizetünk a szezon befejezése érdekében, rengeteg lesz a sérülés, ami aztán a következő idényt is befolyásolja.”

És akkor jönnek a kérdéseim, mert bizony azért akad egy pár…:

  • Ha a színvonal szinte biztosan rosszabb lesz, mint volt, vajon az megér annyit a tévének, mint korábban?
  • Ha gyengébb lesz a produktum, vajon nem fordul el még több néző, szurkoló a focitól?
  • Mi lesz azokkal a játékosokkal, akik sérülést szenvednek, és így nem biztos, hogy kellenek bárkinek is majd a várhatóan azonnal következő átigazolási periódusban?
  • Korrektnek tekinthető majd a végeredmény?
  • Biztos, hogy a kiesők, az érmesek, a helyezettek reális eredményt érnek el?

És egy mindenképpen megfontolásra érdemes kérdésem is maradt! Tudja valaki, hogy a bevételkiesés, és a többletköltségek egyenlege mit mutat? Tudjuk egyáltalán, hogy mennyi az annyi, amikor arról beszélünk, hogy kell a tévés- és a szerencsejáték pénz?

Véleményem szerint ezt a matekot gyorsan meg kellene ejteni, aztán lebontani csapatokra ezt az egészet, majd pedig sorra kell venni azoknak az intézkedéseknek az egyes klubok gazdasági helyzetére gyakorolt hatását, amik segítségként rendelkezésre állnak (UEFA, MLSZ, HLSZ támogatásai, költségvetési átcsoportosítások, bankadó) és az így kapott veszteséget valamilyen arányban felosztani a tulajdonosok, játékosok és a szövetség között.

Nem beszélve arról, hogy a szurkolók egy része is biztosan beszállna egy ilyen akcióba – annak ellenére, hogy lenézett bandaként tekint rá jó ideje a foci többi szereplője (tisztelet a kivételnek!).

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!