A mondás jelentése hozzávetőleg ez; akinek határozott céljai vannak, azt nem hátráltathatják rosszindulatú megjegyzések. A kormány 170/2020. számú rendeletének legérdekesebb mondata így szól: „AZ (1) bekezdésben meghatározott rendelkezések akkor is alkalmazandók, ha a kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet, illetve a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet eltérően rendelkezik.” Magyarul; indul a foci!

A rendelet értelmében hétfőtől engedélyezett a sportrendezvények zártkapus megrendezése, illetve edzések (normál, szokott felépítésű, teljes csapattal megtartott) is megtarthatók. Ez egy igazán jó hír, hiszen, ha május 4.-től teljeskörű edzések bonyolíthatók, akkor május vége felé elindulhatnak újra a küzdelmek.

Ezzel kapcsolatban sokan, sok helyen nyilatkoztak már, és egész egyszerűen nem volt két egyforma vélemény, mindenki másképp látja, de… abban mindenki egyetértett, hogy így sem lesz igazán reális a végeredmény. Azt pedig én teszem hozzá, hogy – csak a sport oldaláról nézve – még mindig ez a legkisebb rossz talán. Vannak azonban más, a sporttal összefüggő, ámde nem kifejezett sportszakmai kérdések is a témában.

mehet

Anélkül, hogy különösebben belemennék, csak említek pár dolgot; most valójában mi van a fizetésekkel? Mert bizony azok 70%-kal, egyoldalú módon történő csökkentése – ha jól értelmezem a rendeleteket – érvényben marad. Az ugyanis a veszélyhelyzet idejére érvényes, és azt bizony nem szüntették meg. Csak kérdezem; Siófok???

Az is megérne egy hosszasabb kifejtést, hogy az időközben megszűnt csapatok (kézilabda, kosárlabda pl.), ahol ugyan feltehetően nem lesz folytatás, mert bár erre talán lenne lehetőség, mégsem lenne sok értelme, hiszen csonka mezőnnyel végképp nem lenne értelme az elmaradt meccsek pótlásának.

Ami pedig a legfurcsább, az a bevezetőben említett mondat. Nem én spekulálok, a Miniszterelnök úrtól tudjuk, hogy nem nagyon volt még olyan nagy járvány, ami csak egy hullámban támadott volna. Bizony most éppen arról volt szó, hogy egy második támadásra is fel kell készülni, ami az október-novemberi időszakra várható.

Képzeljük el; újra tombol a járvány, emelkedik a megbetegedések száma, de a full contact sportágak – mint amilyenek pl. a látványsportok - a játékosok időnként bőven közelebb kerülnek egymáshoz, mint a régóta házasságban élő párok többsége… Mert bizony, az lehet, hogy nem lehet kimenni az utcára, de zártkapus meccsek, edzések azok bizony lehetnek!

Hogy lehet a kákán csomót keresni? Olcsón kell venni, és drágán adni! De ez itt most – nagyon komolyan mondom! – nem ilyen a részemről, hanem inkább aggódom azért, hogy a játékosok családjaival mi lesz. Mert bizony az rendben, hogy az egészséges sportemberek szervezete nagy valószínűséggel tünetmentesen átvészeli a betegséget, de ott van az egy háztartásban élők egy elég széles köre, akik nem feltétlen élsportolók, és nem feltétlen erejük teljeében lévő fiatalok…

Nyilván örülök, hogy végre legalább a tévében láthatok élő meccseket, és annak meg végképp, hogy ezek hazai meccsek lesznek, hiszen azon kevés mazochista egyike vagyok, akiket igazán a mi kis focink hoz lázba még mindig, de ha játékos lennél, valahogy biztosan megoldanám, hogy a családomtól „vírusügyileg” elszeparáljam magam!

Ez utóbbit tanácsolom is a játékosoknak. Inkább legyenek feleslegesen óvatosak, semmint valami végzetes esemény történjen!

HAJRÁ MAGYAR FOCI!!!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!