Bár eddig az MLSz csak az NB1-es folytatásról beszélt - vagy csak félreérthető volt a kommunikáció, és végig a profinak minősített versenyekről volt szó… -, de most úgy tűnik, hogy a feljutók és kiesők sorsa végül a pályán dől el, hiszen folytatódnak a küzdelmek az NB2-ben is. A hír egy kisebb kerülővel jutott el hozzánk, hiszen a bihon.ro portálon megjelent interjúból tudtuk meg.

"Korábban úgy tudtuk tudtuk, hogy május 11-től folytatjuk az edzéseket, de a csütörtökön kiadott rendelet szerint valószínűleg korábban kezdhetünk, a következő hét elején. Csak az első- és a másodosztályú bajnokság folytatódik, de a közös edzések megkezdése előtt kötelező a koronavírus teszt elvégzése. 10 forduló van hátra az első- és a másodosztályban. Meccsek lesznek nézők nélkül. Eddig egyéni képzési programom volt. Itt, ahol vagyok (Békéscsabán – a szerk.), a korlátozó intézkedések nem voltak olyan drasztikusak, mint Romániában.”

A fentieket Lukács Raymond, az FC Bihor korábbi csatára nyilatkozta, aki jelenleg a magyar másodosztályú Békéscsaba játékosa. Elég magabiztosan állítja, hogy folytatódnak a küzdelmek, és ez logikus is, hiszen, ha a törvényi szabályozást vesszük alapul, és nem az MLSZ kommunikációját, akkor – zártkapus meccsekkel – akár az összes bajnoki osztály kezdhet május utolsó hetében.

Amennyiben így sikerül minden probléma nélkül lezavarni a hátra lévő meccseket, talán ez lesz a legjobb megoldás, mert legalább a pályán dőlnek el a dolgok, a kétségeinket pedig több helyen megfogalmaztuk már, így most nem bocsátkoznék ismétlésekbe. Van azonban egy olyan pontja a nyilatkozatnak, amivel még nem foglalkoztunk, illetve még nincs rá nyilvánosan ismertetett szabály sem.

Lukács Raymond ugyanis megemlítette, hogy edzésbe állni kizárólag egy koronavírus teszt után lehet, ami nagyon helyes, ugyanakkor felvetődik a kérdés, hogy az edzések során milyen rendszerességgel végeznek teszteket, illetve az is erős kérdés, hogy a bajnoki küzdelmek során hogyan, és milyen periodicitással kerül sor újabb vizsgálatokra. Mert bizony, ha csak egyetlen játékosról is kiderül, hogy fertőzött, akkor a vele együtt edző csapat, illetve az ellene pályára lépő ellenfél játékosaira is minimum kéthetes karantén vár.

Ha pedig ilyen módon kiesik két-három csapat, akkor erősen kétséges, hogy végig lehet vinni a bajnokságokat, és ha mégis végig megy a többi meccs, akkor az mennyire lesz vajon korrekt eredmény?

Várjuk tehát a lebonyolítás pontos szabályait a bajnokságok szervezőjétől, az MLSZ-től!

Pin It

Hozzászólások (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Legalább az MB2 induljon már el újra!!! Még a végén a hüje Budafok feljut.

Xy
Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!