Cikkünk egy sorozat kezdete. Nem néztünk utána, de sajnos van egy olyan érzésünk, hogy elég sok rész következik majd a "Hova tűnt???"-ből! Félreértés ne essen; mindenütt lehet és van is komoly lemorzsolódás, a csúcsra vezető út rögös, mindenkire, akinek megadatik felérni oda több ezren jutnak olyanok, akiknek nem sikerült... Ez egyrészt természetes folyamat, de rengeteg tényező összessége határozza meg. Nem kutatjuk az okokat, inkább csak a tényeket közöljük, írunk azokról, akik korábban a hazai labdarúgás meghatározó alakjai voltak. Talán az érintetteknek és az olvasóknak is örömére lesz ez a fajta "találkozás".

Kezdjük is! Hrepka Ádám nevét sokan ismerik, sok csapatan megfordult, itthon és külföldön egyaránt. Pályafutása Szegeden a Tisza Volánnál kezdődött, tehetsége hamar megmutatkozott. Nem volt meglepő, hogy útja mindössze 14 évesen (!) a fővárosba, azon belül is Újpestre vezetett. Igazolta is tehetségét, hiszen az U19, U20, U21 válogatottakban is szerepet kapott, sőt, mint több, 19 évesen Várhidi Péter a felnőtt válogatottba ais behívta, ahol Kanada ellen 70 pernyi játéklehetőséget kapott. A következő évben még két barátságos meccsen szerepelt még a nemzeti tizenegyben, aztán soha többet. Felnőtt válogatottként nem jegyzett gólt, de így is sikerült Hollandiána, a NEC Nijmegen-be igazolnia. Az Eredivisie sajnos nem sokat profitált szerepléséből, mert a Nijmegen-nél töltött mintegy fél év alatt csak 7 meccsen szerepelt. Az összesen 190 perc alatt nem sikerült találatot, vagy gólpasszt elérnie. Nem is csoda, hogy ismét klubváltás következett, hazajött Magyarországra, az MTK-hoz, ahonnan fél évvel azelőtt Hollandiába igazolt.

Nem sikerült tehát a "holland túra", de ekkor még mindig csak 22 éves volt! Így utólag már nehéz volna pontos képet alkotni arról, hogy miért, de tény, hogy bár Hrepka 2006 és 2012 között végig az MTK játékosa volt, rendre kölcsönbe került, hol a Vasashoz, hol Kispestre, máskor meg Paksra. Nem tudni miért, de klubjába nem tudta tartósan beverekedni magát, viszont az MTK mégis ragaszkodott hozzá.

Talán a "fiatal tehetség szindróma" okán történt, talán nem, de tény, hogy a Hungária körútról végül 2012-ben, 25 évesen lépett tovább. Nem lennénk meglepődve azon, ha a klub annak idején azért adta volna el, mert már kilépett abból a korból, amikor nagy ígéret, de még mindig nem alkotott igazán nagyot. A Bnei Jehuda másfél évig tartott igényt rá, ahol az alapszakaszt tekintve 33 meccsen szerzett 4 gólja nem volt különösebben komoly teljesítmény, azonban a rájátszás 10 meccsén elért 5 gólja megsüvegelendő. Ahogy az MTK, így a Bnei Jehuda is ingyen engedte el, a következő állomás pedig újra a Hungária körút volt!

Ebben a periódusban azért már több szerepet kapott, még akkor is, ha csapata ritkán látható liftezéseket mutatott be az első- és másodosztály között. Végül összesen 225 Nb1-es meccsen 58 gólt, és 30 gólpasszt jegyzett, míg egy osztállyal lejjebb 43 meccsen 7 gól és 3 gólpassz fűződik a nevéhez. Pályafutása ezen pontjáig sem nagyon értettem, hogy miért nem sikerült magasabbra jutnia, de ami ezek után következett, arra végképp nem tudom a magyarázatot. Csak remélni tudom, hogy nem egészségügyi problémák következtek, de tény, hogy 2019 nyarára klub nélkül maradt, majd pedig a Monor harmadosztály következett, idén januárban pedig a BVSC-Zugló BLSz csapata igazolta le.

Miután ebben a sorozatban nem kezdünk nyomozásba, nem folytatunk tényfeltáró munkát, nem is vonunk le különösebb konzekvenciát, de azért az mégis idekívánkozik, hogy Hrepka Ádám karrierjében mintha több lett volna, és az is, hogy talán egy 32 éves játékos még elférne Nb-s szintű bajnokságban is. Talán nagy luxus, ha ő nem ezen a szinten focizik, de nyilván megvan ennek a pontos oka. Mi pedig reméljük, hogy olyan irányt vett az élete, ami az aktív foci háttérbe szorulása mellett is kiváló lehetőségeket biztosít számára, melyekkel talán jobban tud majd élni, mint a pályán adódó lehetőségeivel!

Pin It

Hozzászólások (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Újabb remek ötlet! Gratula!

Antibá
Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!