Az al-Ain twitter oldalán megosztott hír szerint Pedro Emmanuel, a klub edzője elégedett a magyar középpályással, így továbbra is számít rá a klub. A csakfoci.hu szerint ezzel erős esély van rá, hogy életbe lép a szerződése opciója, miszerint 2022-ig az Emírségekben marad Dzsudzsák Balázs. Véleményemet erről már egy tanmese keretében kifejtettem ITT, most viszont másról lesz szó.

A magyar válogatott csapatkapitánya immár 33 éves, így a kétéves hosszabbítás nem jelent mást, mint azt, hogy nagy valószínűséggel az arab világban fejezi be aktív pályafutását. Azt nehezen tudom elképzelni, hogy hazajönne levezetni egy magyar csapathoz, mert bizony az lehet, hogy sokan túlzónak tartják a hazai focista-fizetéseket, de azt az összeget, ami Balázs kér, biztosan nem fogja megfizetni senki.

Hacsak… És ezt teljesen komolyan gondolom, ne kell nevetni, hacsak nem lép egy olyat, ami bizony nem lenne példa nélküli, ugyanakkor a foci iránti elkötelezettségét bizonyítaná. Arról van szó, hogy volt már egy pár játékos, aki végül itthon vezetett le, és szolgálataiért nem is kért különösebben nagy gázsit, mert úgy érezte, hogy tartozik valamivel annak (a sokat bírált…) közegnek, amit ma magyar labdarúgásnak nevezünk.

Ez még messze van, de én azért – majd akkor, utólag – sokkal hitelesebbnek fogom érezni a vereségek utáni könnyeket, a nehezen kimondott szavakat, az önostorozó kijelentéseket. És még talán arra is hajlok majd, hogy az Eindhoven utáni korszaka nem kizárólag a pénzről szólt… De azt valahogy mégsem tartom megbocsáthatónak (és nem feltétlen Dzsudzsáknak, hanem azoknak, akik döntéseinél a kezét fogták!), hogy visszatáncolt az igazán nagy lehetőségek kapujában, és a sikeres holland kaland után keletre ment…

Persze a Selyemúton visszafelé haladva is sok pénzt kereshet az ember, de azt minden bántás nélkül kijelenthetjük, hogy arrafelé azért Európát még nyomokban is csak épphogy tartalmaz a foci minősége. Persze, értem én, mindenki pénzből él, és ott volt a lehetőség, miért ne ragadta volna meg? De az nem volt opció, hogy előbb a minőség, aztán a még nagyobb (!!!) pénz?

Mert bizony manapság azt látom, hogy ehhez ma már nem kell külföldre menni. Itthon is úgy tűnik, hogy előbb fizet a „bank”, mint kellene, arra a teljesítményre fizet, amit csak remélünk, de még nem látott senki… És amikor ebből az lesz, hogy kényelmesen ellubickolnak a játékosok, akkor nem értjük!

De, értjük. Mi igen. De nem mi döntünk…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!