Az egyetlen magyar gyártású nehézbombázó önnön harctéri kivonásán gondolkodik! Air Sanyi (polgári nevén Torghelle Sándor) az M4 Sporton úgy nyilatkozott, hogy nem feltétlenül folytatja, bár erőállapota rendben van, és úgy tűnik, hogy van még benne pár év. A holnap 38. születésnapját ünneplő kőkemény támadó szerződése lejár június 30-án, de még nem ült le a klub vezetőivel tárgyalni a hosszabbításról.

„Leülök majd a vezetőkkel, hogy nekik mi a tervük, és nekem is át kell gondolnom, hogy a jelenlegi szerepemben akarom-e folytatni a pályafutásomat. Amikor elkezdődött a karanténidőszak, megfordult a fejemben, hogy szükségem van-e még egy felkészülésre azért a néhány mérkőzésért, ha befejezem a szezon végén. Persze nem örülnék, ha a vírus zárná le a karrieremet.”

Bizony, nem lenne méltó befejezés, de azt is látni kell, hogy mostanság nem szerepelt túl sokat, de az éppen szünetelő bajnokságban a 13 meccsen elért 3 gól és 3 gólpassz így sem rossz mutató. Persze Feczesin mellett nehéz lehet bekerülni a kezdőbe, de látni kell, hogy csereként beszállva még mindig hasznos tagja csapatának – még ha az most az NB2-es Vasas is. Ha már Fecze szóba került; ő télen érkezett, azóta pedig 7 meccsen 6 góllal és 1 gólpasszal jelentkezett, ami vitán felül a kezdőbe predesztinálja.

De ez nem jelenti azt, hogy feltétlen ki kellene mögüle állni, mert az első számú támadó lehet sérült, vagy formán kívül, amikor bizony be kell ugrani helyette. Lehet, hogy erre a szerepre célzott Torghelle a fent idézett mondataiban? Nem kizárt, ahogy az sem, hogy egy csereként beugró játékos fizetése nyilván nem az a szint, mint a stabil kezdőké, és most, amikor a szerződést újra kell tárgyalni, bizony ez is előkerülhet! Nem gondolom, hogy a focipályák légkalapácsa nem alázattal áll hozzá a focihoz – ezt szerintem azok sem állítják, akik nem szeretik őt! -, de azért az biztos, hogy nem mindegy, mi kerül a borítékba!

Nem tudom, mennyire csak városi legenda, de úgy hallottam, hogy Sanyi bizony komoly vállalkozásokba kezdett más, szintén még aktív játékosokkal összefogva, így bőven elképzelhető, hogy most inkább erre szeretne koncentrálni, és így egyszerűen nem éri meg egy bizonyos szint alatt az edzéseken, és meccseken töltött idő. Én mégis azt gondolom – egyetértve a játékossal -, hogy pár évet még igazán lehúzhatna, mert bizony ő egy olyan figurája a magyar labdarúgásnak, aki jelleménél fogva mindig üde színfoltot jelent a pályákon!

Sokan nem szeretik ezért, vagy azért, sokan pedig igenis kedvelik játékát, személyiségét, még akkor is, ha erősen megosztó. Miért van ez? Szerintem éppen azért, amit már említettem; lelkesen, elkötelezetten, alázattal áll a játékhoz, amit bizony sok, nála jóval fiatalabb játékosnál nem nagyon lehet felfedezni… Jó lenne hát, ha ezt megtanulnák tőle egy olyan klubnál, ahol számítanak a fiatalokra, ahol kifejezett szándék a felnőtt pályafutásukat épp csak elkezdő gyerekek felfuttatása!

Azt nem tudom, hogy Torhelle „King of the Air” Sándor mennyire képezte magát, és hogy egyáltalán vannak edzői ambíciói, vagy sem, de az biztos, hogy motivátorként, és poszttechnikai/posztspecifikus képzőként is sokat tudna tenni a fiatalokért.

A lényeg az, hogy szerintem jó lenne, ha megmaradna a focinál, akár játékosként még pár évig, akár edzői stáb tagjaként. Én most azért szurkolok, hogy maradjon még a pályán!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!