Tegnap adtunk hírt arról (a cikk sajnos elveszett), hogy a másodosztály a felfüggesztéskor érvényes tabella szerint zárja a 2019/20-as bajnokságot. Így világossá vált, hogy kik lesznek a jövő évi NB2-es szereplők, hiszen egyedül az NB1-ből kieső második csapat a kérdéses. Igen ám, de a pénz nagy úr, így tehát beindult a nagy üzlet – ha már a bajnoki mérkőzéseken nem lehetett bizniszelni… Nézzük!

Az már évek óta megszokott (de nem elfogadható!), hogy az NB3 egyes csapatai az utolsó fordulókban mintha a nagy lehetőség előtt megtorpannának, és az utolsó meccseiket szinte érthetetlen módon elbukják. Így oda az NB2, vagy – ha nem szólnak időben a csapat egy részének – később nagy sajnálkozva lemondják a másodosztályú szereplést. Gondolom világos; megy az üzletelés.

Most azonban a koronavírus beleköpött a levesbe, mert éppen azok a meccsek maradtak el, amikre jó üzleteket lehet alapozni… Nincs mit tenni, valahonnan pótolni kell a kieső bevételeket, így most nincs más teendő, mint utólag megejteni egy-két telefont. A különleges helyzet különleges megoldásokat kíván meg, ilyenkor nem elmélkedik a jónép azon, hogy mi miért történik, hiszen anyagi problémák esetén a klubok túlélése az elsődleges cél, annak is örülni kell, hogy megmaradnak.

Megpróbálom pár idézettel illusztálni a szituációt (neveket nem jelölök meg, mert nem az egyes személyek fontosak, hanem az a kép, amit kirajzol mondanivalójuk):

„Összességében egyébként elmondható, hogy továbbra is nagyon nehéz anyagi helyzetben vannak az NB II-es klubok.”

forrás: nso.hu

„Villámcsapásként ért bennünket a döntés!” (ti. a bajnokság lezárása – a szerk.)

forrás: nso.hu

„Azt javasoltam a labdarúgóinknak, hogy akik tehetik, menjenek el dolgozni, illetve vegyenek igénybe munkanélküli segélyt.” (mondja a klubvezető, aki minden játékosnak felmondott – a szerk.)

forrás: csakfoci.hu

És akkor most már klubnevekkel is jöjjenek a történtek az NB3 Nyugati csoportjából, mert ott bizony egy igazi szomorújáték alakult ki… Mint írtunk róla, a három feljutó keletről a DEAC, a Közép csoportból a PMFC, nyugatról pedig az Érd. Nos, ez a papírforma, de itt jönnek ám a nagy dolgok!

Az Érd – annak ellenére, hogy magabiztosan vezette a csoportot – eleve nem is kért NB2-es licencet, a legjobb második, a Közép csoportban szereplő Szentlőrinc ugyan beadta kérelmét, de most kiderült, hogy egyáltalán nem biztos, hogy vállalni tudják az NB2-es szereplést. Jajjaj, ez egyik tudja vállalni… a másik sem adta a kérelmet… Csak tudnám, hogy akkor mi a bánatnak indulnak el egyáltalán a bajnokságban, ha nem akarják megnyerni! Nem tudom miért, de a fenti idézetek árulkodók.

Persze a dolog itt nem állt meg, mert ott van a helyzet megoldásaként a második legjobb második, az Érd mögött „végző” III. Kerületi TVE. Az utóbbi időkben komoly hajrát nyitott, és – ahogy a nagykönyvben meg van írva, minden jel szerint fel is jutott volna… - be is adta kérelmét az NB2-re. Ekkor jött a hír, hogy az NB2-ből kieső Tiszakécske mélyen csalódott, hiszen – feltételezem – úgy gondolják, simán bennmaradtak volna. Ebben csak az lehet biztos, aki előre tudja az eredményeket, de ezt most nem fejtegetem tovább.

A lényeg, hogy miután a Duna Aszfalt TVSE elsírta bánatát, meghallgatásra talált, és az MLSZ úgy döntött, hogy kécskei csapat marad az NB2-ben, a Kerület meg az NB3-ban. Ezzel a szövetség megmentette az NB2-őt a nem da illő csapatoktól, akik kétes anyagi háttérrel érkeznének abba a másodosztályba, ahonnan még ősszel ki kellett zárni a Balmazújvárost.

A döntés megszületett, az új kiírásban elkezdődnek a küzdelmek, és minden mehet tovább. Így lesz nagy pénzből kis foci...

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!