Színházi körökben azt tartják; ha rosszul sikerül a főpróba, a premier sikeres lesz. Igen ám, de a foci nem színház (még ha sajnos több elemében is egyre jobban hasonlít…), és itt most nincs ilyen! Ha a főpróba bukik, akkor nincs premier, és így nem lesz több előadás sem, a produkció már a bemutató elbukik. Tehát május 23., Magyar Kupa elődöntők!

Azt kell mondjam, jó az ötlet, hiszen azokat a szabályok, amiket az MLSZ megalkotott a mostani helyzetre, a gyakorlatban vizsgáznak, és lesz még egy hét arra, hogy az esetleges hibákat kijavítsák. És nem rossz ötlet, mert az MTK – mint volt másodosztályú csapat – legalább ezen az első meccsen nem lesz hátrányba, hiszen pontosan úgy, mint a többiek, meccs nélkül érkezik a kupafordulóra. Az már más kérdés, hogy aztán hátrány vagy előny lesz a későbbiekben, ha nem játszanak tétmeccseket a kupafordulók között…

A szabályok elvileg betarthatók, de egyértelmű, hogy a kluboknak van mit tenni a betartás, betartatás területén, és persze némi infrastrukturális átalakításra is szükség lehet. Bár… nekem eddig is úgy tűnt, hogy a játékosok, a stáb – azaz a klubot a meccsen képviselők – eddig is hermetikusan el voltak zárva, így az előírások azon passzusa, miszerint a játékteret és az öltözőket el kell különíteni a nézőtértől, valójában régen teljesítettnek tekinthető. Mintha csak készültek volna a klubok…

A nézőtéri zónába a média munkatársai, a stadionüzemeltetők, a nélkülözhetetlen kiszolgálószemélyzet, valamint a klubvezetők és szponzorok képviselői léphetnek be, de a belépők száma – mindennel együtt – nem haladhatja meg az 500 főt.

Nos, vannak olyan klubok, ahol ennek teljesítése is korábbra datálható, de ahol ez különlegességnek számít, ott is van ok az örömre; a szponzor- és tulajdonos urakat nem fogják zavarni mindenféle pórnépek rigmusai. Sem nyelvi szépérzékük nem sérül az olykor a trágárságig menő szurkolást hallva, sem pedig üzleti ügyeik megtárgyalása nem lesz akadályoztatva, nyugodtan – a két méter megtartása mellett is! – halkan megsúghatják egymásnak, hogyan járnak majd jól azzal, hogy ami a pályán zajlik, az csak maximum nyomokban tartalmaz labdarúgást…

A játékosok által használt, és a nézőtértől elkülönített területre kizárólag koronavírus-teszt elvégzése után kerülhet sor – amennyiben nem fertőzött a mintát adó -, míg a nézőtéren helyet foglalók – így az újságírók is – csak a tünetmentességről szóló nyilatkozatra kötelezettek. Ebből következik, hogy sajtótájékoztató biztosan nem lesz, hiszen ekkor sérülne az elkülönítés elve. És ez baj? Dehogyis baj! Ha tudnátok mennyibe kerül pogácsával jóllakatni azokat, akik inkompetens kérdésekkel fizetnek a kajáért? Legalábbis papíron…

Ha már itt tartunk! Javasolni szeretném, hogy déli tizenkettő órakor kezdődjenek a meccsek, mert most ugye ki hőzöngene azért, mert nem tud kimenni ilyenkor a stadionba? Ja, hogy a tévé, vagy az élő stream elé leülni sem tudnak? Dehogynem! Aki elvesztette munkáját, idő-milliomos, aki meg home office-ben van, az megoldja okosba’! Azért lenne fontos a déli kezdés, hogy biztosan ne kelljen felkapcsolni a lámpákat, hiszen az áram drága, a klubok meg szegények, mint a templom egere. Sőt, mondok jobbat!

Ha a sűrű program miatt a nagy terheléstől tartva most öt csere lehetséges, akkor én inkább azt mondom, hogy rajzoljunk fel egy kispályát valahova a középkör környékére, és minifociban játsszuk le a meccseket! Így aki szerdán játszik, az szombaton pihenhet, és fordítva. Nem lesznek agyon terhelve szegény fiaink, és még annyi mez sem kell – ugyanis arra is figyelni kell, hogy a mosoda is drága mulatság!

Mennyire lenne így reális a végeredmény? Pont annyira, mint most…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!