Mint arról ITT beszámoltunk, az MLSZ döntése értelmében NB2-es marad a Tiszakécske, holott, talán inkánn a III. Kerületi TVE-nek kellett volna feljutnia. Persze most, amikor az alsóbb osztályokban nem játsszák végig a bajnokságokat, nincs igazán jó döntés- A Kerület viszont még így is esélyes az NB2-re!

Sajnos beigazolódott az a korábbi sejtésünk, hogy egy nem befejezett bajnokság melegágya az ügyeskedésnek, és sajnos most ez részben érthető is, hiszen a klubok anyagi helyzete nem éppen rózsás. Azt azért meg kell jegyeznem, hogy az alsóbb osztályokban a járványhelyzet teljesen msáképp hatott, mint az NB1-ben.

Például az NB3-ban nincs tévés pénz, a szurkolói létszámok pedig olyanok, hogy a meccsnapi bevétel sem hasít ki nagy szeletet a bevételi oldalon. A klubok reklámértéke sem jelentős (de azért vannak szponzorok!), így két pillér marad; a központi bevételek (MLSZ, Tao, meccsdíjazás, egyedi támogatások), illetve a tulajdonosi háttér biztosította források.

A helyzet az, hogy utóbbiakkal komoly gondok lehetnek pár helyen, mivel vannak olyan klub-tulajdonosok, akik olyan iparágakban vállalkoznak, melyeket gyakorlatilag leradírozott a járványügyi helyzet és a járvány megfékezésére hozott korlátozások. Hozzá kell tenni, hogy ezek a tulajdonosok nem feltétlen a csúcsgazdagok közül kerülnek ki, sokan – bár nyilván tehetősek – inkább csak másod-, harmad vonalat képviselik a felső tízezer kasztjában.

De kicsit messzire kanyarodtam… A kifejtős azért kellett, mert bizony amikor az MLSZ a Kécskének kedvezett, biztosan benne volt a pakliban az is, hogy a csapat mögött nagypályás, élvonalbeli gazdasági szereplők vannak. Ugyanakkor a III. Kerület facebook bejegyzésben jelezte, hogy bizony ők felkészültek az NB2-re! Íme, a közlemény:

„A Magyar Labdarúgó Szövetség döntésének értelmében a 2019/2020-as szezonnak vége.

A III. kerületi TVE azonban készen áll!

A csapat bebizonyította, hogy szakmailag megérett az osztályváltásra, a Magyar Kupa küzdelmeiben az NBII-es Nyíregyháza és Vasas együttesét is búcsúztattuk és a legjobb 16 közé kerültünk. A bajnokságban a feljutástól visszalépő Érd, 1 ponttal előzött meg minket 11 mérkőzéssel a teljes bajnokság vége előtt, a köztudottan legerősebb, legkiegyensúlyozottabb Nyugati Csoportban.

A Kemenes Szabolcs vezette szakmai stáb, eredményeivel megmutatta, hogy vannak tehetséges magyar edzők akik megérdemlik, hogy lehetőséget kapjanak. A felnőtt csapatunk jövőjét adó utánpótlásunk, az U14-től kezdve az U19-es korosztályig minden bajnokságban dobogós. Létesítményünkben az elmúlt években a Monor és a Vác NBII-es csapata is megfordult bérlőként, így az megfelelhet a következő évi infrastruktúra követelményeknek. Hazai mérkőzéseinken rendre teltház fogadja a csapatokat.

Rendezett, tiszta viszonyok jellemzik a klub életét.

Türelemmel várjuk a Magyar Labdarúgó Szövetség döntését a következő évi bajnokságot illetően.”

A bejegyzés elérhető ITT.

Sajnos az MLSZ nem így gondolta, de nyilván a gazdasági szempontokat is mérlegelték. Persze – ahogy a közleményben szerepel – a Kerület is rendezett anyagi viszonyok között működik, és egy tényleg jó kis csapatról beszélünk, így nem lenne jó, ha most újabb egy évet még a harmadosztályban kellene tölteniük.

A történet itt azonban nem ér véget! A csakfoci.hu úgy tudja, hogy a Siófok tulajdonosa árulja a csapatot, és nagy a valószínűsége, hogy csőd lesz a vége a Balaton-parti kalandnak… Ez nem jó, ugyanakkor egy megbízható, tényleg teltházas hazai meccseket produkáló, családias légkörű klub kerülhetne az NB2-be. Ne feledjük, hogy a Kerület mögött komoly múlt áll, és nem egy igazán komoly labdarúgót nevelkedett a klubnál! Nekem például ez sem mindegy!

Azt gondolom, hogy egy Siófok III. Kerület csere az NB2-ben nem lenne rossz megoldás, jót tenne a légkörnek és a színvonalnak. Hozzáteszem; sajnálom, ami a Balaton-parti város csapatával történik…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!