Tegnap jelentette be a köztévé, hogy minden élvonalbeli meccset élőben közvetít. Nofene! Lehet, hogy még az én 80 éves nagybátyám is meg tud nézni minden hátra lévő meccset, amit a Diósgyőr játszik? Mert eddig bizony a net-es stream-ről lemaradt, hiszen ő már nem lesz soha egy nagy internet-guru… Na meg; van elég csatorna, nem?

OK, értem én, most nem lesz annyi másesemény, így műsoridő az lesz, nem kell aggódni. Szerintem eddig sem kellett ezért kihagyni meccseket, nem is nagyon érthető az MLSZ korábbi döntése. Az ugyanis, hogy mennyien mennek ki a stadionokba semmiféle kapcsolatot nem mutat azzal, hogy mennyien nézik a tévében a mérkőzéseket.

De ezt már régóta meséljük, és nem is kell hozzá komoly elemzésekbe bocsátkozni. A képlet végtelenül egyszerű; ahol jó a foci, ott teltház előtt játszanak, és milliók nézik a közvetítéseket, ahol meg olyan a foci, mint nálunk, ott kevesen mennek ki, de azért bele-belenéznek a tévén, mégis, hogy állhat a csapatuk. Végig nézni sokak szerint nem érdemes, de arra jó a tévé, hogy ha van egy kis holtidő, vagy háttérzaj kell, akkor mehet a meccs!

Szóval ez megint egy olyan téveszme a szövetség részéről, mint például az, hogy a szurkoló az egy rendészeti kérdés, vagy az, hogy focink csupán azért nincs a világ élvonalában, mert nem forog benne elég pénz. Bár ez utóbbit mintha maga Csányi Sándor cáfolta volna azzal a felismeréssel, hogy rájött, nincs meg a kellő szellemi tőke a magyar labdarúgás mögött…

Nagyon remélem, hogy nem kell újabb tíz év a többi téveszme felismeréséhez, mert ha mégis ekkora fáziskésésben marad az MLSZ, akkor itt bizony vége mindennek… Különösen úgy, hogy nálunk a szövetség mindenható jogokkal rendelkezik, nélküle egy fűszál sem nőhet ki a stadionban, miközben a klubok vagy a szurkolók részéről érkező kritika büntetőjogi kategória a fennálló szabályok szerint!

Nem kérem számon a bankvezéren vagy a politológuson, különösen pedig a bolgárkertészen, hogy nem ért a focihoz, mert mindannyian szakmájuk kiválóságai, csak az nem kerek, hogy mit is keresnek a sportági vezetésben, és ha már ott vannak, miért működnek totálisan egyeduralkodó módon, miért hiszik el magukról, hogy ők alkalmasak a legnépszerűbb sportág szövetségi szintű vezetésére.

De vissza a tévéhez! Miután a köztévé jelentő összeget áldoz a közvetítések jogainak megvásárlására, joggal várhatnánk el, hogy minden meccset láthassunk. Figyelem, az állami televíziót – bár évekkel ezelőtt megszűnt a tévéadót (emlékszik még valaki?) – végső soron mi nézők tartjuk fenn, miután az állam, mint olyan, csak a beszedett adók, és egyéb jövedelmei terhére tud olyan kiadásokat eszközölni, mint ami például az állami média finanszírozására kell.

Demagóg szöveg lenne, ha azt mondanám, hogy ha az adófizetők tartják el a tévét, akkor döntsék el ők, hogy mi legyen adásban, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a foci a legnépszerűbb sportág, és azt sem, hogy a foci a tévé költségvetéséből jelentős szeletet hasít ki magának. Így több irányból is van egyfajta kötelezettség arra nézve, hogy bizony nem csak ilyenkor kell(ene) minden egyes élvonalbeli meccset közvetíteni.

Hacsak… Kedves barátom azt mondta, hogy ha minden meccset lead a tévé, emelkedni fog a válások száma. Ha jobban belegondolok, lehet, hogy családvédelmimegfontolásokból szelektálnak a meccsek között, és ezért van, hogy azonos időben van hat meccsből legalább négy?

Hát köszönöm, hogy gondoltak rá, és szeretett családomra…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!