A nemzetisport.hu-n olvasható (ITT) egy interjú Eppel Mártonnal, aki a kispesti időszaka után a kazah Almaty játékosa lett, majd újra egy nyugati bajnokságba szerződött (korábban már volt egy fél évet a Nijmegen-nél Hollandiában), de most Cercle Bugge-nél még fél év sem jutott neki, úgy tűnik, klubja nem számít rá. Az immár 28 éves a kényszerpihenő alatt edz, és oroszul tanul. Nyilatkozatában azonban nem ez a legérdekesebb!

Bőven van tapasztalata arról, hogy mit jelent itthon, az élvonalban játszani, hiszen az MTK neveltje a Hungária körúton mutatkozhatott be a felnőtteknél, de szerepelt Pakson és Dunaújvárosban is, mire a Honvéddal bajnok és gólkirály lett a 2016/17-es bajnokságban. Ő tehát pontosan tudja, hogy miért akarja légiósként folytatni, akár többezer kilométerre Budapesttől. Igen, Eppel nem szeretne hazajönni, erről elég egyértelműen nyilatkozott:

„… mindenképpen Nyugat-Európába szerettem volna kerülni, ez az álmom valóra is vált. Most az a fontos, hogy légiós maradjak. Nyitott vagyok bármire, de egyelőre nem szeretnék hazatérni.”

Nem gondolom, hogy Kazahsztán – még ha Almaty-t lenyűgözőnek is találja – olyan hely lenne, amiről az európai ember álmodik, ahogy azt sem, hogy itthon nem kaphatna hasonló fizetést, mint mondjuk a kiesés ellen harcoló belga klubjánál. Persze ezt nem tudhatjuk pontosan, hiszen valamiért Eppel soha nem került be abba a szűk elitbe, amit a magyar foci krémjének neveznek.  Gólkirályi és bajnoki címe ellenére is csak nyolc meccsen játszott, összesen 343 percet töltve a pályán.

Persze ebben sok tényező szerepet játszik, hiszen Szalai Ádám mellett nehéz dolga van, és az igaz, hogy Storck válogatta be először, ahogy ő hívta a Cercle Brugge-höz is, de Marco Rossi sem számít rá alapemberként – ellenére annak, hogy a Honvéd edzőjeként együtt nyertek bajnokságot, így pontosan ismerheti volt játékosát. És persze az Almaty, illetve a kazah bajnokság azért nem az a szint, ami automatikus belépőt jelent a válogatott kezdőjébe…

Eppel ezt nyilván csalódásként éli meg, de nem csak ez a motivációja annak a labdarúgónak, aki a Storck által a Brugge-nél kiadott edzésmunka mellett még pluszmunkát is végez, a szobában dekázgat, csak hogy megőrizhesse fizikai állapotát, amennyire csak lehet ilyen körülmények között. Ez azt mutatja, hogy komolyabb célok lebegnek a szeme előtt, és nem feltétlen kíváncsi a langyi hazai közegre, ami – gondolom én – nem nyújt számára fejlődési lehetőséget.

Az, hogy a hazai foci mocsara nem érdekes számára, számomra egy jelzés. Jelzés, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy a cukormáz bizony sok esetben csak az emésztési végtermékre van löttyintve, de attól még a csatornában a helye!

Ettől persze még nem zárnám ki, hogy egyszer hazajön, de ennek – a mostani nyilatkozat alapján – csak akkor lesz realitása, ha már focizni, fejlődni és eredményeket nem nagyon akar elérni, keresni viszont még mindig szeretne. Nos, ezért nem látok sok fantáziát a pályafutásuk végén itthon levezető játékosokban, és – tisztelet a kivételnek! – ezt mutatott játékukkal sajnos vissza is igazolják!

De addig még évek vannak, és amíg ilyen tettrekész becsvágy van Eppelben, én szurkolok neki, hogy minél magasabbra jusson!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!