A minap igazán jót beszélgettünk Bagogh Gábor újságíróval, aki nem kevesebbet állított, mint hagy ma Magyarországon egész egyszerűen nincsenek jogai a szurkolóknak. Talán vannak, akik ezt az állítást kétkedve fogadták, de most egy konkrét esettel kapcsolatban megjelent hír bizony elég élesen rávilágít a problémára! Figyeljen az is, aki szerint csőcselék vagyunk!

A beszélgetés Balogh Gáborral:

És most az esetről! Tavaly augusztusban történt, mikoris Horváth Tibor, a 65 éves ETO-szurkoló ki akart menni – még a meccs kezdete előtt! - a közeli boltba. A bűne mindössze ennyi, de ami ezután következett, kicsit sem nevezhető arányos intézkedésnek:

„A szemközti Tescóba szotyiért, rágcsálnivalóért, innivalóért akartam kimenni, ezt egyébként a szektorokat elválasztó korlátnál lévő két biztonsági őr javasolta nekem. Azt mondták, húsz perc alatt megjárható az út, s ne is számítsunk arra, hogy gyorsan lesz büfé a vendégszektorban, talán majd negyedórával a meccs kezdete előtt kinyitják a fabódét. Nagyon meleg volt, sokat kellett utaznunk, s az egész délelőttöt ott töltöttük Siófokon, talán túl hamar kimentünk a stadionba, s már nem akartam az innivalóra annyit várni.”

Ugye világos; a meccs még a közelben sem volt, a büfé zárva, és egy hosszabb utazás után bizony nem árt a nagy melegben innivaló, meg némi ropogtatni való sem. De ez máris szabályszegés, ami retorziót követel! Legalábbis nálunk, és ha szurkoló vagy…

„Arra hivatkozva, hogy a jegyem csak egyszeri belépésre alkalmas, nem akartak kiengedni. Negyvenkét éve járok ETO-meccsekre, de ilyen még nem fordult elő velem. Többször is volt rá példa, hogy kimentem majd visszatértem a vendégszektorba. Egy cseppnyi emberség nem volt a biztonsági őrökben. Természetesen nem nyugodtam bele, hogy nem mehetek ki a boltba, s amikor megjegyeztem, hogy még a jegyemet sem kezelték rendesen, szó nélkül megütöttek.”

Tehát, nem mehetek ki, mert akkor nem jöhetek be. Mondjuk mi van, ha én veszek egy másik jegyet, mert azt mondom, hogy a szabály az szabály, én bizony betartom, a jegyem csak egyszeri belépésre jogosít. Nagyon nem mellékes, hogy a jegy nem a lelátón való öncélú üldögélésre, napozásra szól, hanem a meccs megtekintésére, ami viszont akkor még több, mint 20 perc múlva kezdődött! Ez kb. olyan, hogy a jegyellenőr a megállóban lezavarna egy sallert, mert nincs érvényes menetjegyem… De ez utóbbi esetben biztosan elmarasztalnák, nem kellene hozzá bírósági tárgyalás sem!

„Bár nem veszítettem el az eszméletemet, megszédültem és máig sem emlékszem, hogy még hányszor ütöttek meg. Elestem, s az orromból dőlni kezdett a vér. Az odaérkező rendőrök kérdezték meg, hogy kérek-e mentőt. Nem voltam jól, így igent mondtam. Elképzelni sem tudom, mi történt volna, ha a szívritmus-szabályzómat találják el…”

OK, mondjuk azt, hogy a sértett (akit a bíróság végig elkövetőként idézett be!) túlzott, felnagyította a dolgot, nem pontosan emlékszik… De akkor hogyan keletkezett az a sérülés, amit megörökített egy fotó is??? Lefejelte azt a sörösüveget, ami nem is volt nála??? De ez még mind nem elég, most a megvert szurkoló úgy döntött, hogy nem folytatja tovább a pereskedést. Miért?

„Elképesztő, hogy még engem jelentettek fel. Nyilván így próbálták védeni magukat. Nem gondoltam volna, hogy a mai napig nem lesz következménye, annak, amit velem műveltek. Rengeteg az ellentmondás és a furcsaság, ahogy ezt az ügyet kezelték. Rám fogták például, hogy részeg voltam, pedig nem ittam, de nem kérdezték meg azt a rendőrt, aki megszondáztatott és végül mentőt hívott. Furcsa, hogy a bántalmazásomról nem készült jegyzőkönyv, s miért állította azt valamelyik biztonsági őr, hogy én ütöttem meg a kollégájukat? Én barátságosan viselkedtem, nem dulakodtam senkivel, engem vertek meg, a tárgyalásokon néha mégis azt éreztették velem, mintha mindez miattam történt volna meg.”

Ugye-ugy… Most már világos? Ki akarok menni a boltba, nem engednek, de – miután már az ötlet felvetése is megtorlandó! – megvernek, majd pedig a bíróságra ráncigálnak – mint vádlottat. Nos, aki most azt mondja, hogy ez egy üres hőzöngés, semmi más, akkor gondolja át egy kicsit az egészet. Életszerű, hogy 65 éves ember, aki szívritmus-szabályzóval él, odamegy a biztonsági őrökhöz, és odaáll nekik bunyót kezdeményezni? Ugyan már, ki gondolhatja ezt komolyan???

Az tehát, hogy a biztonságiak nem védenek, hanem félelemben tartanak, ezek szerint rendben van, ahogy a biztonsági szolgálatnak is jogában áll feljelentést tenni az ellen, akit alkalmazottai megvernek, és mind erről a rendőrnek nem kötelessége jegyzőkönyvet felvenni. Aha, most tessék okoskodni, hogy miért is bűnöző a szurkoló…

El fog tartani egy ideig a megfejtés megmondókáim!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!