Ahogy előző cikkemben említettem, egyre többet foglalkozunk azzal az osztállyal, ahol most minden korábbinál nagyobb harc várható. Igaz, hogy sok csapat van, én mégis ezt állítom. Akkor miért is kell mindössze tizenkettő csapat az élvonalba? Ezt másoktól majd egyszer megkérdezem, de most nézzük, hogy az idő előtt lezárt bajnokság pár csapata milyen terveket szövöget!

Vasas

Nagy Miklós, a Vasas FC tulajdonos-vezérigazgatója a Digisporton nyilatkozva nem tűnt reménytelenül csalódottnak amiatt, hogy az idő előtti zárás elvette a feljutás lehetőségét:

„Erre szokták mondani, hogy evés közben jön meg az étvágy, úgyhogy valóban, amikor átvettük a csapat irányítását, akkor hivatalosan azt fogalmaztuk meg, hogy másfél év alatt szeretnénk feljutni. Megfogalmaztunk rövid- és hosszútávú célokat. De elég jól szerepeltünk, elég jól erősítettünk, és azt gondolom, hogy egészen közel kerültünk ahhoz, hogy ha tudjuk folytatni a bajnokságot, akkor lett volna esélyünk esetleg a feljutásra. Mindenki ebben reménykedett, ezért dolgoztunk, így most egy kicsit csalódottan értékeltünk ezt a döntést.”

Feczesin Róbert viszont kifejezetten rosszul élte meg a helyzetet:

„Hidegzuhanyként ért minket megmondom őszintén, mert erre az egyre nem gondoltunk, hogy az NB I le lesz játszva, az NB II viszont nem. Sajnos el kell fogadnunk a döntést. A vírus miatt olyan helyzet van most a világban, amilyen még nem volt szerintem soha, erre nem volt senki felkészülve. Mi nagyon szerettük volna, ha tovább folytatódik a bajnokság, ha tudunk játszani, és a pályán dől el, hogy fel tudunk-e jutni, vagy nem.”

A cél tehát egyértelmű, nem is kérdés, hogy az ősszel (?) kezdődő új bajnokságot meg akarja nyerni az angyalföldi gárda. És ezt nem csak úgy mondják, hiszen maga Zsótér Donát is megerősítette, hogy tárgyal a Vasassal, de korábban Litausztki Róbertet is hírbe hozták a Vasassal. Nagyon meglennék lepve, ha a Vasas nem nyerné meg a másodosztályt jövő tavasszal!

 

Budafok

Ez az a csapat, aki végül kedvezményezettje lett a bajnokság lezárásának – mondják sokan. De ne felejtsük el, hogy nekik sem volt lehetőségük a pályán bizonyítani, így ezt én csak rosszindulatú vádaskodásnak érzem. De mit terveznek, hogy várják az NB1-et?

Csizmadia Csaba, vezetőedző az NSO tv-nek a következőket nyilatkozta:

„Maximalista vagyok, amikor elkezdek egy sorozatot, akkor mindig a minél több győzelem a cél. De reálisan is látom a dolgokat: az előző idényben a kiesés ellen harcoltunk, és a csapathoz nem érkezett túl sok játékos, akik jöttek, azok is fiatalok voltak. Igaz, olyan játékot nyújtottunk már addig is, ami bizakodásra adott okot, ám még nagyon az elején jártunk. Az MTK-meccs után következett egy olyan sorozat, ami bizonyította, hogy ebből még feljutás is lehet. Aztán idáig jutottunk...”

Az nem mindennapi ám, ami Budafokon történik, hiszen amit a vezetőedző elmondott, az a színigazság. Ő, valamint stábja kisebb csodát tett, de nagy kérdés, hogy mi lesz a folytatásban, mert a nyilatkozó bizony arról még nem tudott sokat mondani. Az biztos, hogy az NB1-re kell az erősítés, mert csoda ide, csoda oda, én nem bíznék benne, hogy két év alatt az NB2 kiesőből stabil NB1-es gárdát lehet faragni erősítések nélkül.

Sok a teendő, nem is kérdés, és én még azt sem tudom igazán megmondani, hogy a budafoki pálya alkalmas NB1-re, vagy sem. Persze, ez lehet, hogy csak az én tájékozatlanságom, de jól mutatja, hogy a nem várt siker bizony rengeteg feladatot ró most a klubra!

 

Szeged

Engem eléggé meglepett, hogy a napokban elbúcsúztak portugál edzőjüktől a Tisza-partiak, de dr. Dobos Barna kinevezése megértette velem a szakítás okát. Ne feledjük, hogy vele harcolta ki a Zete a feljutást, és hosszabb távon Szegeden is éppen ez a cél!

Az új edző így nyilatkozott a szegedma.hu-nak:

„A klubnál úgy fogalmazták meg a célokat, hogy lépésről lépésre kell haladni, ugyanúgy, ahogy az elmúlt időszakban történt. Ezt mutatja az is, hogy az idei – csonka – szezonban biztos volt bennmaradás, sőt még feljebb is léphettek volna a táblázaton. A Szent Gellért Fórum egy ékszerdoboza lett Szegednek és az országnak is. Ezekkel a lépésekkel jó irányba halad a klub és tervben vannak további fejlesztések is. Emellett szeretnénk szakmailag is fejlődni és a csapatot is erősíteni.”

Igen, a Szeged elég lassacskán építkezik, ugyanakkor az tény, hogy pályájuk, edzőközpontjuk tényleg kiváló, és a mögöttes támogatók akár még Isten segítségét is kérhetik! De a viccet félretéve, azt látom, hogy tényleg komoly tervek vannak, de ahhoz, hogy lőtávolba kerüljön az NB1, még bizony sokat kell fejlődni. Ezt erősítette meg Dobos Barna is:

„Fejlődő klub lett a Szeged, megfelelő háttérrel és infrastruktúrával. Ezek kellenek ahhoz, hogy reális esélyünk legyen NB I-be jutásra. De lépésenként kell haladnunk, először a másodosztály élmezőnyébe szeretnénk kerülni. Ezt nagyban befolyásolja többek között a játékosállomány.”

Ezek szerint tehát a keret megerősítése elengedhetetlen, illetve az is világos, hogy a feljutás ugyan cél, de nem most, nem azonnal, hanem csak akkor, ha aztán egy lépéssel még tovább menve, olyan feltételeket, és olyan csapatot tudnak kialakítani, ami akár tartóssá is teheti majdani élvonalbeli tagságukat! Megfontolt, jól kigondolt terv, é ha továbbra is képesek a stratégiát követve működni a mindennapokban, akkor minden bizonnyal sikerülhet is 3-5 éves belül a feljutás.

Ez a kis körkép jól mutatja, hogy vannak ambíciók, komoly terveket szövögetnek a másodosztály csapatai, és bizony izgalmas küzdelmek várhatók!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!