Korán kezdünk, és februárban is elég zsúfolt lesz a program, hiszen június 12.-én rajtol az Európa-bajnokság, ahol akár még mi is ott lehetünk. Addig még persze el kell jutni, na meg itt van nekünk a jó öreg Nb1! Nézzük tehát, hogy a tavaszi első fordulóban mire számíthatunk - a szerző tippel!

Az Nb1 17. fordulójának programja:

14.55: FTC – Paks (TV)

17.00: Fehérvár – Bp. Honvéd (TV)

17.00: Mezőkövesd – Kisvárda (stream)

17.00: ZTE – DVTK (stream)

17.00: Kaposvár – Felcsút (stream)

19.00: DVSC–Újpest (stream)

 

FTC – Paks:

A címvédő - és idén is az aranyért harcoló - Fradi számára nem okozhat gondot a tolnai alakulat. A meccs pikantériája, hogy Böde Dani immár újra a Paks mezében lép pályára az Üllői úton. A felkészülési meccseken jó formát mutatott, és talán rajta nem is múlik egy-egy győzelem még ma sem, de talán nem kell külön említeni, a két csapat közötti különbség jelenleg nem ledolgozható a rendelkezésre álló 90 perc alatt.

Tipp: 3 - 0

 

Fehérvár - Bp. Honvéd:

A kispestiek az ősz végére mintha egy kicsit befáradtak volna, pedig a rém gyenge kezdés után sorra jöttek a győzelmek az ősz közepén. Sannino mester minimalista stílusú focija hatékonyan tud működni, de kellenek hozzá olyan kulcsjátékosok, akik pályára is tudják vinni az elképzeléseket. Most mintha kissé gyengültek volna (figyelembe véve a sérülteket is), ezért most nem fognak meglepetés eredményt elérni. Persze a Fehérvár esetében nagy kérdés, hogy mennyire sikerül a "spanyol átállás" (vagy visszaállás?). A két keret között talán van annyi különbség, hogy egy részleges átállás is elég lehet.

Tipp: 1 - 0

 

Mezőkövesd - Kisvárda:

Itt sem számíthatunk meglepetésre. Kisvárdán nagy jövés-menés van brazilokból, ami kapus-poszton még visszaüthet. Ugyanakkor támadókkal jól állnak (talán túl sok is van?), így nem lenne meglepő, ha sokgólos meccseket produkálnának tavasszal. A Kövesd stabilabb alakulatnak tűnik, a téli játékos-mozgások eddig neutrális hatásúnak tűnnek, de az ősszel mutatott forma alapján nagyobb győzelmi eséllyel vághatnak bele ebbe a meccsbe.

Tipp: 3 - 2

 

ZTE - DVTK:

Mindkét igyekezett télen erősíteni, így most elég kétesélyesnek tűnik a találkozó. A Diósgyőr ősszel megmutatta, hogy a védekezését jól meg tudja szervezni, a vége felé pedig már mintha a támadójátékra is futotta volna erejükből. A ZTE esetében hasonló a helyzet, de még mindig nem voltak képesek valamiféle pszichés akadályon átlendülni; a ki-ki meccseken rendre pontokat buknak (hol egyet, hol kettőt). Ha most ezen átlépnek, megvan az esélyük akár a három pontra is, ellenkező esetben pedig még komolyabb vereségbe is beleszaladhatnak (ha a Diósgyőrnek ezzel egyidőben nagyon kijön a lépés). Ezzel együtt a legvalószínűbbnek egy döntetlen tűnik.

Tipp: 1 - 1

 

Kaposvár - Felcsút:

Felcsútra egyre-másra érkeznek most már minőségi játékosok, a télen is tovább erősödött a keret. Hornyák Zsolt támadó-focija ugyan kicsit mintha megbicsaklott volna az ősz végére, de a téli felkészülés, és az új igazolások valószínűleg új lendületet adnak. Furcsa módon a Kaposvár sem adta fel a harcot, hiszen légióst is igazoltak a télen. Márpedig, ha nincsenek terveik a bennmaradással kapcsolatban, nem tennének ilyet! Ezzel együtt ezt a meccset nem fogják megnyerni, mert a felsorolt okok miatt most a Felcsút sokkal minőségibb csapat.

Tipp: 0 - 3

 

DVSC–Újpest:

Egyik csapat sem erősített, az Újpest pedig egyenesen gyengült az őszhöz mérten. Nem tudni, hogy mi lesz a kiárusítás vége, ahogy azt sem lehet egyelőre megmondani, hogy a Vitelki-féle elképzelések mennyire találkoznak majd a debreceni keret készségeivel, így a végeredményre is rendkívül nehéz tippet adni. Annak ellenére, hogy a Debrecen nem szerepelt jól az ősz egészét tekintve, a hazai pálya, és az újpesti szakmai vezetés által nem ismert játékrendszer mellettük szól.

Tipp: 0 – 2

 

A tippeket, és a forduló eseményeit a fordulót követő Semleges Térfél élő adásban megtárgyaljuk! A tippek nem fogadások, nem köthetők fogadási oldalakhoz, és nem kapcsolódik hozzájuk semmilyen szervezett fogadási tevékenység!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!