Egy szövetség jó esetben moderátor, és az elfogulatlanság, a fairplay szentélye, rosszabb esetben pedig mindenható joggal rendelkező hatóság. Ez utóbbi az MLSZ is, de ez nem olyan nagy dolog, hiszen az UEFA hasonlóan basáskodó hozzáállása rendszer-konformmá teszi a hazai szövetséget is. Most éppen azon ügyködik, hogy edzőmeccseket se lehessen rendezni…

Nos, értem én, hiszen mégiscsak vészhelyzet van, de ha egyszer kimondásra került, hogy mikor lehet kezdeni a küzdelmeket, és az is, hogy most már teljes csapattal lehet edzeni, nem nagyon érthető, hogy miért lehetetlenítik el az edzőmeccsek megrendezését! Történ ugyanis, hogy a Loki ma 11 órától a Kisvárdával mérkőzött volna meg, de az MLSZ játékvezetőt nem biztossít. De itt aztán nem áll mag az ügy! Az MLSZ olyat mondott, hogy a falnak mentem tőle!

„A vészhelyzet ideje alatt a sportszervezetek kizárólag saját felelősségükre szervezhetnek edzőmérkőzést, az MLSZ hivatalos edzőmérkőzéseket nem regisztrál, játékvezetőket edzőmérkőzésekre nem biztosít. Kérjük a sportszervezetek körültekintő, bölcs és önkorlátozó döntését ebben a témában, tekintettel a járványügyi helyzetre, valamint arra a tényre, hogy az ilyen jellegű mérkőzések normális körülmények között is a leggyakoribb célpontjai a fogadási csalásoknak, amely most várhatóan erősödni fog.”

Addig teljesen világos, hogy az edzőmérkőzések egészségügyi kockázatot jelentenek, és nem is lennék meglepve, ha ezért az MLSZ megtiltaná azokat, hiszen, ha egy ilyen meccsen után kiderülne, hogy valami fertőzés van egy, vagy másik csapatnál, akkor karantén, egyebek… mindkét csapatnak, és máris veszélyben az NB1 folytatása. De az MLSZ nem ezt teszi, hanem kriminalizál!!!

Még azt is értem, hogy a szövetség nem küld játékvezetőket, hiszen, ha valami probléma lenne, akkor őket is „ki kellene vonni a forgalomból”, márpedig nélkülük elég nehéz meccset rendezni – ahogy ezt az edzőmérkőzést is lemondta a Loki éppen a bírók hiánya miatt… A nagy okosság azonban ezek után következett! Méghozzá, hogy az MLSZ szerint már csak azért is veszélyes egy ilyen meccs, mert fogadási csalások táptalaját képezik!

Aha… Az van, hogy amikor a csapatok valahol „törökbee” készülnek, és ott játszanak ilyen meccseket, akkor azt se tegyék, mert bizony ott aztán csak csalni lehet (volt rá példa, a román játékvezetők okosba’ fújkáltak marhaságokat tavaly nyáron…), de ez ok arra, hogy ne készüljenek fel a csapatok??? Nem inkább azt kellene vizsgálni, és megakadályozni, hogy ne legyen csalás? Akárhogy is nézem, ez az érvelés annyira eszement, hogy ilye én még az egyébként teljesen dilettáns MLSZ-től sem vártam volna!

Rém zavaró ez a hatóságosdi! De úgy látszik, mindig van lejjebb…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!