A nemzetisport.hu-n jelent meg „Dánia: remek ötlet, így ott lehetnek a szurkolók a stadionban!” címmel egy hír, amit beidézünk teljes terjedelmében, majd pedig elmondjuk azt is, hogy miért remek az ötlet!

A cikk:

Remek ötlettel állt elő a dán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Aarhus GF. A klubnál úgy döntöttek, beengedik a szurkolókat a találkozókra, de csak képernyőn keresztül.

Dániában május végén tér vissza a futball, természetesen zárt kapuk mögött. A bajnokság 3. helyén álló Aarhus forradalmi újításra vetemedett: utópisztikusan hangzik, viszont nem csalás, nem ámítás, a szurkolók valóban ott lehetnek a stadionban a Randers elleni találkozón – igaz, csak virtuálisan.

A szurkolónak elsősorban meg kell váltania ingyenes jegyét valamelyik virtuális szektorba, eldöntheti, hogy a hazai szurkolók, vagy a vendégszurkolók körében kíván-e helyet foglalni.

Az Aarhus stadionjában a Zoom program segítségével képernyőket állítanak fel, így a játékosok láthatják és hallhatják is az otthonukban szurkoló nézőket.

„Hosszú idő után ez lesz az első bajnoki mérkőzés. Ezt egy történelmi digitális innovációval ünnepeljük meg, és büszkék vagyunk arra, hogy mi vagyunk a világon az első klub, amely így tesz” – fogalmazott Jacob Nielsen, a klub vezérigazgatója.

Nos, az ötlet egyáltalán nem utópisztikus, hiszen akinek van bármilyen okos-eszköze (telefon, tévé, tablet, PC, lap top, akármi…), az fel tud csatlakozni a Zoom-ra, és most már – a korábbi hisztit lecsendesítve – az alkalmazást fejlesztő cég megoldotta az állítólagos biztonsági problémákat is! Manapság a felsorolt eszközök olyan nagy számban vannak hazánkban is, hogy bizony érdemes lenne kipróbálni, hiszen minden technikai feltétel adott.

És a vélemény:

Ott lehetnénk a stadionban, nagyon rendben van, és én még azt is hozzátenném, hogy nem ártana, ha a szurkolók hangja hallható lenne a pályán is. Ez már csak egy kisebb lépés, amit érdemes lenne meglépni. De! Az alkalmazás bevetésének legnagyobb előnye az lenne, hogy így a klubok a meccsnapi bevételek legalább egy részét realizálhatnák, és persze a virtuális jegy-árba be lehetne építeni valamilyen tévés díjat is, hiszen aki ezen a csatornán nézi a meccset, az nem a tévében nézi meg azt, illetve akár a tévés kamerák használatával lehetne a legjobb minőségű inputot kreálni a nézők számára – azaz kivehetné a részét ebből a hagyományos tévés közvetítéseken egyébként is használt technika.

Nem mellesleg; így a klubok képesek lehetnének olyanokat is elérni, akik eddig mindenféle okokból nem mentek ki a stadionokba, de leültek a tévék elé. Igen, ez a közvetlen bevétel bizony nem azonos a tévés jogdíjak kiosztása után járó összegekkel, ahol a klubok nem feltétlen saját szurkolótáboraik részvételi számának arányában részesednek.

Íme, így működhetne egy piaci alapú szegmens – akár a hazai fociban is, akár a veszélyhelyzet utáni időkben is!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!