Az amerikai torony a For The Win-nek nyilatkozott arról, hogy mit gondol a folytatásról az NBA-ben két hónapja függesztették fel a küzdelmeket, és most Shaq elég sarkos véleménnyel állt elő. Igaza van, vagy nincs, érdemes megfontolni szavai!

„Bárki is nyer, a neve mellett lesz majd egy csillagocska. Senki sem fogja tisztelni a bajnokot. Úgyhogy dobni kéne az egészet. Most a szurkolók és a játékosok egészsége a fontos. Aztán majd visszatérünk.”

Igen, a kosárlabda valaha volt egyik legnagyobb sztárja szerint nincs sok értelme a folytatásnak, mert most nem az a fontos, hogy mi történik a pályákon, hanem sokkal inkább az, hogy nyerjék meg a harcot a járvánnyal szemben. Igen, ezek bizony jó gondolatok, de az amerikai kosárlabda is épen olyan iparág, mint a foci, és éppen annyira annak a gazdaságnak a része, ami pedig éppen döglődik. Komoly döntés, hogy kockázatok árán indítsuk be a gazdaságot, vagy inkább még húzzuk egy ideig, kivárva egy jobb pillanatot.

A mihamarabbi beindítás nem kockázatmentes, ugyanakkor a kivárással azt kockáztatjuk, hogy egy idő után nem lesz mit beindítani, de legalábbis olyan mélyről kell visszakapaszkodni, hogy abból csak hosszú agónia lesz, nem pedig diadalmas visszatérés. Persze most nem tudjuk, hogy mi a jó választás, így Shaq mondatai legalább annyira érvényesek, mint a neki ellentmondó nyilatkozatok!

shaq

Mondatainak sport-szakmai része szintén érdekes, mert bizony abban van valami, hogy az extrém helyzetekben lejátszott bajnokságok esetében bizony könnyen előfordulhat, hogy az a csillagocska bizony nem a konyakoknál megszokott minőségi tanúsítvány, hanem épp ellenkezőleg; azt fogja jelezni, hogy nem teljes értékű az a bajnoki cím, amit most nyernek meg.

Ez az USA-ból nézve mindenképpen igaz lehet, mert nincsenek tapasztalatok arra nézve, hogy mi lesz a sorsa és a megítélése olyan bajnoki címeknek, amik egy ilyen „háborús helyzetben” születnek. Sajnos nálunk erre nem egy példa akad, hiszen az első és a második világháború, illetve az első világháborút követő trianoni katasztrófát követő pár évben – ha úgy tetszik – nem reális körülmények között születtek eredmények, de ilyenre bizony már járványügyi helyzet miatt is sor került…

És mit érnek az ezekben az időkben megszerzett bajnoki címek? Nos, sok esetben akár még értékesebbnek is tekintik őket, mint azokat, amikor az élet éppen a normális kerékvágásban haladt! Azt kell mondanom tehát, hogy a legkisebb rossz – a helyzet kézbentartása esetén! – mégiscsak az, hogy a bajnoki küzdelmek folytatódjanak, így a pályán dőljenek el a dolgok. Lehet, hogy az élet ezt felülírja, de ha nem próbáljuk meg, akkor bizony gyengék vagyunk!

A Torony véleménye ettől még fontos, mert az én véleményem sem lehet egy szemernyit sem megalapozottabb, mint az övé, ugyanis egyikünk sem ismeri a jövőt… De azért én most azért szurkolok, hogy az NB1 rendben és egészségben, a pályán dőljön el!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!