Korábban már írtunk róla (ITT); Fehéroroszországban folytatódott a bajnokság, így egyre több csatorna közvetítette meccseiket, amit az ottani propaganda hatalmas sikerként tálalt. Hát köszönöm szépen, de én biztosan nem kérek ebből a kétes dicsőségből! És továbbra is bojkottot tartok, amit a járvány elmúltával is megtartok – örökre! Miért?

Ezt nem a gyűlölet, vagy a megvetés mondatja velem, hanem az, hogy az a fajta hozzáállás, ami ezt az államot jellemzi, az bizony kiírta nálam magát örökre az érdeklődési körömből! Ahogy azt korábban feltételeztem, sajnos bekövetkezett; a Fehéroroszországot tőlünk csak később elérő járvány bizony sokkal komolyabb fertőzöttséget produkált, mint nálunk, és szó sincs arról, hogy az a bizonyos görbe laposodna…

covid fehér 1

forrás: worldometers.info

Azon folyamatos a vita, hogy nálunk jól kezeli a kormány a helyzetet, vagy sem, de azt kell, hogy mondjam, bizony az összehasonlításban messze jobb adatokat látunk itthon! Persze, erre jönnek majd azok a hangok, hogy nem is igaz, meg csak késleltetett, meg hazudnak, és hasonlók… Én ezt nem tudom, és nem is szeretnék ezekkel foglalkozni, hiszen itt most egy olyan összehasonlításról van szó, ami nem az egyes országok igazmondását vizsgálja, hanem olyan tényeket, amelyeket pont ugyanúgy ferdíthetnek, vagy éppen nem – függetlenül attól, melyik országról van szó…

De a lényeg mégiscsak az, hogy a hazai görbe tényleg arról tanúskodik; a járvány megfékezésére tett intézkedések elérték hatásukat, az esetszám növekedése lassul, az új megbetegedések száma monoton csökkenő trendet mutat.

covid fehér 2

forrás: worldometers.info

Önmagukban a számok nem mondanának sokat, ha nem tennénk hozzá még két adatot:

  • Fehéroroszország területe valamivel több, mint a kétszerese Magyarországénak,
  • Lakosságszáma mintegy 300.000 fővel kisebb,
  • Így az előzőekből adódik, hogy népsűrűsége majd’ harmada a nálunk mérhetőnek.

Nos, kellene a francnak bármennyi pénz is, ha az azzal jár (mármint az a hozzáállás, amit arrafelé tapasztalhatunk…), hogy több, mint tízszer nagyobb a fertőzöttek száma. Mondom, egy nagyon hasonló lakosságú országról van szó, így az esetszám igenis összehasonlítható!

A másik észrevételem pedig az, hogy ez az ország eléggé jól beékelődik más, nála sokkal felelőségteljesebben gondolkodó országokkal, akikre viszont közvetlen veszélyt jelent, de ne felejtsük el, hogy a vírus sokezer kilométerről érkezett Európába, így az a távolság, ami miket elválaszt Fehéroroszországtól ebben az összefüggésben egy aprócska lépés csupán…

Nem lett volna kötelessége legalább az UEFA-nak valahogy beavatkozni? És nem kellene az Uniónak foglalkoznia ezzel a fertőzési gócponttá váló országgal? Csak kérdezem, és mindez nem egy politikai nyilatkozat, hanem annak kifejezése, hogy aggódom az emberekért, akik egy ilyen országban laknak.

És a foci? Az meg kit érdekel ebben a helyzetben???

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!