A probléma nem újsütetű, de úgy tűnik, hogy most a járvány következtében beálló pénzügyi változások miatt a város nem tudja biztosítani a korábban minden évben megérkező támogatást. Így pedig nincs mit tenni, a klub túléléséért harcol a vezetés, a felnőtt csapat máris odavan… Erre bizony oda kell figyelni, és nem árt bevésni, milyen következményekkel kell esetleg minden olyan csapatnál (a fociban is!) számítani, ahol jelentős mértékben támaszkodnak az önkormányzat támogatására.

Az Egri Vízilabda Klub fizetésképtelenséget jelentett és most azon fáradoznak, hogy a több, mint 300 gyermek sportolását szervező Egri Vízilabda Klubot ne rántsa magával a felnőtt csapatot működtető Kft. csődje.

Az Egri Vízilabda Kft. vezetője, Szécsi Zoltán így nyilatkozott:

„Első körben az Egri Vízilabda Klub megmentése a cél. Tényleg több mint 300 gyermek sportol nálunk, 13 utánpótláscsapatunk van. A legfontosabb, hogy ezt a nagy értéket, amely a 2010-es évek második felében nagyon el lett hanyagolva, újra értékké varázsoljuk, hiszen jelenleg az utánpótlásunk is alsóházas. Lyukas korosztályaink vannak, kevesen érkeznek az ifiből kiöregedve a nagy csapathoz. Elsősorban ezen szeretnénk most változtatni.”

Az első osztályú csapat minden játékosával megszüntették a szerződést március 31-ével, a Kft jelenlegi alkalmazottai társadalmi munkában igyekeznek ellátni feladataikat.

Eddig a történet, és igencsak kíváncsi leszek, hogy mi történik ezek után, de az bizton állítható, hogy az egri vízilabdáért nagy kár lenne, hiszen mélyen gyökerező hagyományokkal rendelkező egyesületről van szó. De a példa rámutat, hogy bizony a labdarúgás alsóbb osztályaiban is komoly tizedelést hajthat végre az a helyzet, ami miatt most az önkormányzatoknak igencsak meg kell fogniuk minden fillért. Ez a helyzet pedig nem más, mint a járvány…

A még rosszabb hír pedig az, hogy a falvak, városok költségvetése még évekig nyögni fogja a mostani időszakban rájuk nehezedő terheket, így nem csak most, hanem még évekig adódhatnak hasonló helyzetek. Semmiképpen nem helyzeném a focit a Vízilabda elé, de azt kell látni, hogy az alacsonyabb osztályokban számosságát tekintve akár 50-60 klub is érintett lehet! Ez pedig nem „csak” játéksokat, hanem edzőket, stábokat, kiszolgáló munkákat végzőket is érint, jellemzően olyanokat, akik eddig sem dúskáltak a javakban…

Nem tudom, hogy mi a terv ezzel kapcsolatban, de azt is látni kell, hogy rengeteg pálya, stadion felújítása megtörtént az előző években, és most igazából ez az infrastruktúra is leromlik, ahol nem lesz csapat, vagy ahol csak a legalacsonyabb osztályokban képesek indulni a valaha szebb napokat látott csapatok. És persze ilyen módon a sok belefeccölt pénz is kárba vész!

Abban szinte biztos vagyok, hogy az egri póló megmentésére megvan valahol a fedezet, és remélem, hogy elő is kerül, de azt már nehezebben kezelhető ügynek tartom, amikor egyszerre tízes nagyságrendben jelentkezik a probléma a labdarúgás alsóbb osztályaiban. Nem fogok most abba belemenni, hogy eleve túlzóak az anyagi kondíciók terén mérhető különbségek az egyes osztályok között, mert ez egy külön elemzés terjedelmét igényelné, de mintha most kifejezetten az első, talán az első két osztályra koncentrálódna a figyelem. Ott is van ám baj; Szombathely, Vác...

Pedig az amatőr szintek is legalább ilyen fontosak – legalábbis, ha komolyan vesszük az MLSZ azon állítását, hogy a labdarúgás ezeken a szinteken minimum egészségmegőrzési okokból is kívánatos, és egy igen komoly tömegsport lehetőséget kínál a helyi közösségek számára.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!