Az asztal mellett kigondolt (hol máshol?) terv bizony igen komoly kihívás! Azt tudjuk, hogy az átlag heti két meccs azért nem pontosan igaz (olvasd el ITT!), és azt is, hogy a keretek mélysége és minősége sem azonos (ez meg ITT!). Ez egyébként is így van, de ne feledjük, hogy alapvetően tizenegy kezdőre, és a három cserére optimalizáltak a keretek, így akinek ezen felül volt kidobni való pénze, most jutalmát elnyeri… De lemegy ez végig? Nézzük!

A helyzet úgy áll, hogy a tervek szerint június 17-re befejeződnek a küzdelmek, így semmi probléma nem lenne, hiszen a szerződések rendszerint június 30-ig érvényesek, akinek lejár, az eddig megszokott rend szerint tud majd új klubot találni, vagy kap ajánlatot – ez bármikor lehet - a hosszabbításra. Eddig rendben, de nézzük, hogy mit tudunk még!

Tudjuk, hogy a mérkőzéseket megelőzően 36-24 órával teszteket kell végezni, aki nem tesztelt, vagy fertőzöttnek minősül, az nem léphet pályára. Nekem itt azonnal felmerül egy igen komoly problémám… Ugyanis pontosan tudható, hogy a betegség korai szakaszában még nincs olyan mértékben jelen a vírus, ami kimutathatóvá tenné, ugyanakkor ilyenkor is fennáll (kétségtelen, hogy kisebb mértékben!) a betegség átadásának lehetősége.

És bizony a csapat együtt edz, ami bizony könnyen a fertőzés gócpontjává válhat! Abban az esetben, ha ilyenkor nem kell az egész csapatnak karanténba vonulnia (amit igazán nem is értek, mert egyértelmű, hogy kapcsolatba került minden csapat- és stáb tag fertőzött személlyel!), akkor erősen fennáll a veszélye, hogy csapaton belül, vagy az ellenfeleknél is további megbetegedések lesznek. A Dynamo Dresden példája mutatja, hogy ez bizony végzetes lehet…

Ne legyen így, a vírus ellendrukkere vagyok, de látni kell, hogy ha elmaradnak meccsek, vagy több csapatnál is felüti fejét a kór, akkor egész egyszerűen ellehetetlenül a befejezés, mivel a tervezett június 27-i, és az UEFA által jelzett végső határidő (július 13.) között csak két hét áll rendelkezésre. Ha ezt nem sikerül hozni, akkor vége a dalnak, az UEFA a koefficiensek alapján dönt majd az indulási jogokról. Ez pedig végtelenül igazságtalan lenne, bár tény, hogy adatokon alapul…

Ezért is írtuk ITT korábban, hogy az UEFA egy laza zsarolási kísérletet tesz a bajnokságok befejezése érdekében, de látni kell, hogy Angliában a játékosok egyre inkább ellene vannak a folytatásnak, a németeknél a korlátozások egy kis lazítása is elég volt ahhoz, hogy erőre kapjon a járvány, míg az olaszok és a spanyolok talán még nagyobb bajban vannak a befejezéssel… Szerintem a németek biztosan nem lesznek szívbajosak, ha döntést kell hozni – hiába tüntetnek a szigorúság ellen egyre többen –, így könnyen lehet, hogy lefújják a dolgot, pedig most ők vannak a legjobb helyzetben.

Az nem titok, hogy az UEFA a legnagyobb klubok (mondjuk azt, bajnokságok) zsebében van, így, ha arra kerülne sor, hogy nem sikerül befejezni a bajnokságokat a pályán, az ő szája ízük szerinti döntésre lehetne számítani. És ez mi lehet? Nem hiszem, hogy a koefficiens alapú döntés születik meg… Ha mindezt összevetjük, akkor kiderül, hogy egy kicsivel sem vagyunk beljebb, maximum kicsit magasabb kockázatokat vállalunk, de ennek a kockázat-vállalásnak ma még nagyon nem lehet tudni, hogy mi lesz a kimenetele.

Fontos, hogy a fentiek mind csak feltételes módban értelmezhetők, és az is, hogy az MLSZ ebben az esetben a tőle elvárható legjobb megoldást választotta, de most ennek a többismeretlenes egyenletnek egész egyszerűen nincs megoldása! Ha eldöntött tény a pályán való befejezés, nincs jobb forgatókönyv, de ne feledjük, hogy a legjobb forgatókönyv mellett is lehet rémesen rossz filmet forgatni… És ez most nem a rendező hibája lesz!

De reméljük a legjobbakat, és ez az aggódás által íródott cikk legyen majd nevetség tárgya, mikor bajnokot avat az NB1!

HAJRÁ MAGYAR FOCI!!!

HAJRÁ NB1!!!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!