Tegnap végre élő közvetítés volt a tévében! A Fradi igencsak belecsapott a lecsóba, hiszen egy nap alatt két meccset is lezavartak (előbb a Paks ellen, majd a Zete ellen léptek pályára), míg az MTK a Mezőkövesdet fogadta. Előbbi csak a Magyar Kupában érdekelt, de aktívan készülnek, és ezúttal alaposan megizzasztották az EL-aspiráns vendégeket.

Érdekes, hogy egyes csapatok mennyire aktívak, míg másoknál mintha lenne egy kis fáziskésés… Már most látszik, hogy a „nagy menetelés” hektikus eredményeket fog hozni, hiszen a Zete, vagy a Fradi talán mindenkinél korábban kezdte a felkészülést kiscsoportos edzésekkel, míg Újpesten már csak akkor vágtak bel, amikor teljes csapattal lehetett edzeni.

A tegnapi mérkőzések eredményein, és a közvetített Fradi-Zalaegerszeg meccsen is látszott, hogy a játékosok formája nem éppen csúcs-kategória, az edzők pedig próbálgatják az öt csere adta lehetőségeket. Ennek következtében voltak olyan periódusok, amikor teljesen szétesett a játék, és inkább csak eszetlen rohangálás volt a pályán, semmint foci.

Az MTK meccse kétszer 60 perces volt – tehát itt is extra időt töltöttek a pályán – és feltűnő volt, hogy a meccs utolsó harmadáig az MTK irányította a játékot, két gólos előnyt is kiépítettek, de a Kövesd végül egalizált. Ezek szerint teljesen jó nyomon vannak a csapatok, hiszen a csak a kupában érdekelt MTK megengedheti magának, hogy nagyobb erőket mozgósítson a győzelem érdekében, míg a kövesdi mesternek, Kuttor Attilának egy igen komoly sorozatra kell készülnie, így már most ki kell alakítania a fokozott rotáció rendszerét.

A harmadik meccsen nem esett gól, a Fradi tegnapi első meccsén a Pakssal döntetlenre végzett. Erről nem sokat tudni, de a Fradinál feltűnő, hogy akár két sort is ki tud állítani, mert a keret mélysége és minősége megengedi, hogy két, közel azonos csapatot kiállítsanak – bár ez a két csapat minőségben azért nem üti meg az ideális kezdő tizenegy szintjét. Olyan érzése van az embernek, hogy Rebrov – az aktuális majdani ellenfelek függvényében – két kezdőt csiszolgat, mert elegendő számú játékosa van ehhez, és ha baj van, az öt cserével még mindig komolyan bele tud nyúlni a mérkőzés folyamataiba.

A magam részéről azt várom, hogy hektikus meccsek következnek, az eredményeket előre megmondani még az eddigieknél is nehezebb lesz, de abban még erősen ingadozó vagyok, hogy inkább a sok gólos, vagy inkább a kevesebb gólt hozó meccsek lesznek többségben. Mindkettő mellett vannak érvek, csak, hogy egyet említsek; a védekezést könnyebb összerakni, mint a támadást, ugyanakkor a sok kihagyás miatt a védők most talán többet hibáznak majd. Akkor most sok gól lesz, vagy kevés?

Szerencsére úgy néz ki, hogy a választ élő közvetítések során kapjuk meg, a már nagyon várt folytatás egyre közelebb kerül! Addig is várjuk a híreket a csapatok háza tájáról, és reménykedünk, hogy minden rendben lesz.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!