Kispesten tovább folytatják a csapat megújítását, annak ellenére is, hogy most jellemzően nem az építkezés korát éljük. Ezúttal nem légiós érkezéséről jött hír, hanem az MTK középpályását szemelték ki. Most még ugyan nem lehet igazolni, hiszen a transzfer-ablak csak a bajnokság és a kupa lezárását követően nyílik. A lehetséges átigazolás még csak sajtóhír, nekem pedig vannak kétségeim.

Nem gondolom, hogy Patrik nem tud az NB1-ben játszani, hiszen cirka 170 meccsen szerepelt már az első osztályban, de az mégis furcsa, hogy az MTK kezdőjébe a sérüléséből való felépülése után sem tudta visszaverekedni magát az egyébként ősszel még remek formában játszó futballista. Hozzá kell tennem, hogy ő is a Sándor Károly Akadémia „terméke”, ami az irányt váltó Honvédnál talán fontos tényező lehet.

Miért? Mert keresik gyökereiket, keresik azt a stílust, amitől Honvéd a Honvéd, ehhez pedig kellenek az olyan középpályások, akik jó fizikumuk mellett a labdával is ügyesen bánnak. Eddig rendben is van, de most nincs ilyen Kispesten? Vannak ügyes srácok, de a középpálya annak ellenére is elég fiatal, hogy talán az egész mezőny legmagasabb átlag-életkorát az a csapat hozza, amelyik mögött az egyébként jó eredményeket mutató Magyar Futball Akadémia áll. Itt bizony van egy kis gap, amit bőven be tud tölteni Vass Patrik.

Mégis vannak kétségeim… A tapasztalat azt mondatja velem (lásd Fehérvár), hogy a bunkerfoci után nagyon nehéz kimozdítani egy csapatot a támadó(bb) foci irányába, és ez Kispesten sem fog menni úgy, hogy csak egy-egy játékos érkezik. Várható, hogy Fehérváron is lesz egy kisebb sorcsere, mert a korábbi szakvezetés által kiválasztott játékosok teljesen más képességekkel rendelkeznek, mint amit most Carillo mester elvár.

A kétség tehát ott van bennem, hogy ha csak egy-két játékos érkezik Kispestre, VassPatrik szerződtetésének nincs sok értelme, mert ő nem egy fazonszabász, aki képes lenne átformálni a csapatot. Megjegyzem, ezt egy nála karakteresebb, kifejezett irányító poszton játszó játékos sem biztos, hogy meg tudná oldani. Szerintem most a Honvédnál is kell egy vérátömlesztés, ami persze adott esetben nem kevés pénzbe kerül, de ez egy ilyen bicikli, a célokhoz bizony meg kell találni a forrásokat!

Ha ez rendelkezésre áll, már „csak” jól kell megválogatni azokat, akikkel elérhetők a kitűzött célok, de az biztos, hogy a védelem közepe, illetve a most egyszemélyessé karcsúsodó támadósor pótlásáról sürgősen gondoskodni kell abban az esetben is, ha nem szeretnének komolyabb irányváltást végrehajtani. De úgy meg, hogy a kormányrúdon is fordítanak jó 180 fokot, bizony ettől még sokkal több kell. Kíváncsian várom a fejleményeket, mert eddig elég jónak tűnik az irány, viszont most egyre gyorsabban közeledik a tettek ideje, amikor már nem kell hangzatos nyilatkozatokat tenni, viszont a napi aprómunkában annál inkább ki kell tűnni!

Sok sikert a munkához, jó lenne végre egy igazi Honvéddal megmérkőzni a pályán – nézők előtt!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!