Fordulatokban bővelkedő Marko Nikolic Fehérvár utáni időszaka annak ellenére is, hogy hivatalosan még nem jelentették be szerződtetését Moszkvában. Ezzel együtt a transfermarkt június elsejével már a Lokomotiv edzőjeként jelöli meg. Érdekes nyilatkozatok repkednek az éterben, amik nem mentesek az elfogultságtól. Legutóbb ügynöke nyilatkozott, de ennek komoly előzményei vannak…

A történet a Fehérvárról történt távozás után indult, amikor több klubbal is hírbe hozták, de az eleddig szerb, szlovén és magyar csapatokat irányító tréner moszkvai szerződtetését sokan már kész ténynek tekintik. Azt nem tudom megmondani, hogy ez mennyire megalapozott, de az biztos, hogy nagy visszhangot váltottak ki már a Lokomotiv kipadjára történő kinevezéséről szóló sajtóhírek is.

Ahogy az arrafelé szokás… Andrej Csernyisov, korábbi orosz válogatott védő és jelenlegi edző nemes egyszerűséggel megkérdőjelezte Nikolic képességeit:

„Ő nem egy olyan edző, akinek egy orosz szuperklubot kellene vezetnie, valaki nyomja a háttérből. Az lenne a normális, ha a leváltott edzőt egy olyan váltaná, aki jobb, mint az előző, pláne, ha külföldről hozzák. Az viszont hibás döntés, ha olyat neveznek ki, akik nem is közelíti meg a jelenlegi szakvezető, Yuri Semin tudását.”

Csernyisov nem finomkodott, elég konkrétan kitette a világ elé, hogy mit gondol Nikolic-ról, így most a szerb mester menedzsere kötelességének érezte tromfolni. Az idézet előtt tegyük hozzá – mert fontos lehet a megértésben -, hogy a szerbiai Mozzartsport úgy tudja, Nikolic fizetése Moszkvában 1,5 millió euró lesz, melyet további félmillióval meg toldanak, ha a bónuszra jogosultnak érzik. Nos, nézzük, hogy Varga Sándor, FIFA-licenszes játékosügynök hogyan nyilatkozott!

„Tény, hogy tavaly a Ferencváros a Videotont megelőzve lett bajnok, de ez nem von le semmit az érdemeiből, mert egy jó edzőről van szó. Személyesen ismerem, néhány ember helyesen mondja róla, hogy a futball megszállottja. Engedje meg, hogy eláruljak egy kis titkot: szaúd-arábiai csapatok akarták őt, de Marko visszautasította a hatalmas összeget, amit kínáltak neki. Azt mondta, számára nem a pénz az elsődleges, nem lát perspektívát a Közel-Keleten, ez is mutatja, mennyire karakteres edző.”

Az tényleg komoly, ha valaki egy minimum 1,5 millió eurós ajánlatot visszautasít, mert nem lát perspektívát a gazdag, ámde szakmailag gyenge arab futball-világban. A kijelentés hitelességét rontja, hogy egy olyan környezetbe helyezve mondta ezt egy anyagilag igencsak érdekelt személy, ami a kufárok simulékony világát idézi. Ha úgy tetszik, porszívó-ügynök az a szint, amit ezek a mondatok képviselnek…

Azt nem kétlem, hogy a futball megszállottja, hiszen mi lenne más egy edző? Tudom, kapásból lehetne sorolni azokat a neveket innen Magyarországról (is), akik bizony nem ilyenek, de a megszállottság bizony normális esetben alapkövetelmény! De akkor hol van az igazság? Az bizony ott lapul a moszkvai vezetők tárcájában, ezeket a lózungokat meg érdemes úgy kezelni, mint érdekesség, jelentőségük talán csak maximum szórakoztatóipari szinten mutatható ki.

Ne felejtsük el, hogy bár a Nikolic által képviselt iskolától Magyarországon ugyan felállt a szőr a szurkolók hátán, de az orosz foci az valami teljesen más, kulturálisan bizony sokkal közelebb van a szerb mester felfogásához, mint a magyar futball. Lehet nekem akármilyen véleményem az ügyben, ez a körülmény bizony azt jelenti, hogy akár komoly sikereket is elérhet, amit én szívből kívánok neki még akkor is, ha nálunk testidegenként hatott.

És ne felejtsük el, hogy azért mégiscsak volt egy szép menetelése a Fehérvárral, amit nézhetetlensége ellenére is érdemként kell említeni, és ezért mégiscsak köszönet jár. Sok sikert Marko!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!