Nagyon úgy tűnik, hogy a valamikor szövetségi kapitány ismét magyar érdekeltségű csapat edzője lesz. Nem tudom, hogy örüljek, vagy inkább szomorkodjak, nem szeretnék előre inni a medve bőrére, ugyanakkor nem akarom előre leszólni a mestert, mert bizony most majd úgyis kiderül, hogy alapból nem túl pozitív véleményem megalapozott, vagy sem! Feltéve, hogy igaz a hír…

Kezdem azzal, hogy Storck-ról korábban írtam már, így most nem ismétlem magam, de a pár héttel ezelőtti írást azért megosztom, ami ITT elérhető. Tudom, nem éppen pozitív vélemény, de ha már egy olyan klub vezető edzője lesz, amiért sok magyar szíve megdobban, éljen a határ bármely oldalán, akkor sok sikert kívánok neki! Ugyanakkor nem egészen értem az egészet…

Nem értem, mert én azt gondoltam, hogy a DAC egy támadó felfogású csapat, amit Peter Hyballa szerintem jól is csinált. Bár… Ha jobban belegondolok, Rossi nem feltétlen egy elsőszándékú támadó-focit erőltető edző, mégsem vallott szégyent ő sem. Persze egy kicsit nehezíti a megítélést, hogy a felvidéki foci jellegében eléggé elüt a hazai focitól, sokkal fizikálisabb, ugyanakkor kicsit egyszerűbb játékszervezés jellemzi. Itt kell megjegyeznem, hogy az előző mondat a játék jellegét, és nem az eredményességét írja le, így se nem dicsérő, se nem degradáló a megállapítás.

És ha már a volt szövetségi kapitánnyal erősítenek Dunaszerdahelyen, akkor máris tudok egy olyan csatárt, akit igencsak jól ismerhet Storck, a neve pedig nem más, mint Eppel Márton, akinek szerződése lejár annál a klubnál, ahonnan Storck is éppen távozott… Erről ITT írtunk. Marcival szimpatizálok, nekem tetszik a hozzáállása, de nyilván ez semmit nem jelent, hiszen ez egyáltalán nem elég, az sokkal fontosabb, hogy Storck mit gondol róla, és hogy mennyire illeszthető a tervezett játékrendszerbe.

Miután a Brugge-hez is a volt kapitány vitte, nem gondolom, hogy a megítélés problémás lenne, az viszont erős kérdés, hogy milyen lesz a keret, mert a Felvidéken sajnos sokkal rosszabb a helyzet, mint nálunk. Magyarul; nem tudom, hogy a DAC most milyen keretet tud kiállítani, ahogy a bajnokság többi csapata sem biztos, hogy sokat erősödik a közeli jövőben. Ez a helyzet, de nem kell elkeseredni, hanem dolgozni kell tovább, mert az idő nem áll meg, és a Felvidéken is igaz, hogy aki most meg tud maradni jó pénzügyi kondíciókkal, az egy időre biztosan előnybe kerül.

Szóval nagyon várom már, hogy induljon a bajnokság (nem is tudom, hogy az idei elmaradt meccsek következnek majd, vagy már majd csak az őszt kezdik, hiszen foghíjas lett a bajnokság…), de a lényeg az, hogy a DAC győzelmekkel haladva a lehető legjobb eredményt érje el!

MI lehet a cél? Én mindig szurkolok a DAC-nak, minden meccs fontos, de azért az a legjobb, amikor a nemzetközi mezőnyben is megmutathatja magát egy szívemhez közel álló klub! Az mégiscsak egy fokmérő, és jól mutatja, hogy ténylegesen hol tart a csapat! Még akkor is, ha esetleg nem lesz menetelés a vége. Mert nem csak az eredmény, hanem a jó, élvezetes, szemnek is tetsző foci a cél – na meg az, hogy a DAC is egy olyan klub, amelyik identitásánál fogva hírét viszi annak, hogy bizony nem csak a mai határokon belül élnek magyarok!

És ha meg mondjuk valami csoda folytán megengednék egy Kelet-Európai liga létrehozását, biztosan kimennék Budapest több stadionjába is! Bár ahogy írtuk (ITT), ennek kicsi az esélye, de hátha egyszer…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!