Előre közlöm, hogy elfogult vagyok Csank Jánossal szemben, mert földim, és mert ő soha nem szakad el a gyökereitől, mint én… Meg azért azt sem lehet elvitatni, hogy a Váccal bajnok lett, és tudom, hogy erre mindenféle teóriák vannak, hogy akkor miért nyerhetett (ezek között szinte egy sincs, ami az ő érdemének tekinti az aranyérmet…), de mégiscsak történelmet írt a Duna-parton. Most azonban, hát… nem kellett volna!

Az NSO megkérdezett pár korábbi NB1-es edzőt arról, mit várnak a bajnoki folytatásban. Itt előbb egy olyan vélemény hangzott el a volt szövetségi kapitánytól, amivel tökéletesen egyetértek:

„Ha lemegyek teniszezni vagy a dühöngőben focizok, akkor nem akarok nyerni csak azért, mert nincsenek nézők? Dehogynem! Ráadásul az emberek ki vannak éhezve a futballra, mindenki ott ül majd a tévé előtt.”

Most ugyanis nem arról van szó, hogy nem akarnak kimenni a „népek” a meccsekre, és nincs bojkott sem (legalábbis mindenhol nincs…), hanem arról van szó, hogy az egészség megőrzése okán kell a meccseket zártkapuk mellett lejátszani. Ha ezt így rendelte a sors (mármint a járványt), akkor bizony nem marad más, mint a pályára lépők önmagukkal szemben támasztott követelményeinek kiteljesítése. Aztán lesz, akinek az kevés… és lesz, aki bizony van annyira motivált, hogy így is kitűnő produkciót tud majd a pályára tenni!

De itt sajnos nem állt meg… A következőkben olyan mondatok jöttek, amiknek formál-logikai összefüggéseinek feltárásához komoly kutatómunkára lenne szükség. Értem én a gondolatot, csak azt nem értem, hogyan fogant meg… Íme:

„Tudom, nem leszek népszerű ezzel a véleménnyel, de én nem szakítottam volna félbe a bajnokságot. A mi időnkben, pedig még nem voltunk profik, egy-egy edzőtábor alatt együtt voltunk három-négy hetet, ha úgy tetszik, karanténban, nősülni is csak nyáron lehetett. Ezt azért ma is ki lehetne bírni, ily módon lehetett volna folytatni a bajnokságot.”

Jujj! Ugye nem kell mondanom, hogy egy edzőtáborba egy veszélyeztetett korú nagymama se halt bele, miután unokája hazaért a feleség, és barátnő nélkül töltött hetek után, és annak rendje és módja szerint kapott tőle egy puszit üdvözlésként!

Jani bátyám! Nem tudom, hogy csak az utóbbi idők terméke az ilyen jellegű logikai bukfencek kinyilatkoztatása, vagy már korábban is volt rá példa, de gyanússá teszi a dolgot a genetika és a magyar foci sikertelensége összefüggésének korábbi teóriája…

Nincs bennem harag, nem gondolom, hogy barátságunk csorbát szenved, de éppen ezért – talán furcsa azt jó pár évvel fiatalabbként kimondani -, de nem ártana kicsivel több megfontolás, egy pillanat szünet a csípőből adott válasz helyett!  Nem, ez a kis pauza még korántsem lenne az öregedés vitathatatlan jele a világ szemében, szerintem sokkal inkább a bölcs meggondolást látnánk benne.

További jó vadászatot, szép trófeákat kívánok!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!